Πάνω από 100.000 αναγνώστες με 220.000 ψήφους ανέδειξαν τους νικητές των φετινών Βραβείων Βιβλίου Public, που απονεμήθηκαν χθες στην κατάμεστη αιθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς ψηφίστηκε η «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη (Πατάκης). Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς το «Αγιος ή αμαρτωλός» του Ιαν Ράνκιν (Μεταίχμιο, μετ. Βάσια Τζανακάρη). Ελληνικό non-fiction: «Υπάρχει θεός» του Φιλοκτήτη Διακομανώλη (Ιωλκός). Ελληνική ποίηση: «Απαντα τα ποιητικά 1904-1975» του Κώστα Βάρναλη (Κέδρος, επιμ. Μαρία Συμεωνίδου). Ελληνική παιδική λογοτεχνία: «Δώδεκα παρά δώδεκα» του Ευγένιου Τριβιζά (Καλέντης). Ελληνική εφηβική λογοτεχνία: «Ημερολόγιο ενός δειλού» του Βασίλη Παπαθεοδώρου (Καστανιώτης).
Terrapolis στην «Γκάρντιαν»
Αν κάτι μπορεί να διαλύσει την εικόνα μιας Ελλάδας σε αδιέξοδο και να εκτονώσει την εσωτερική κατήφεια, αυτό δεν είναι άλλο από την τέχνη. Χθες δημοσιεύτηκε στον «Guardian» εκτενές αφιέρωμα με δηλώσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την καρδιά της Αθήνας, λόγω της έκθεσης «Terrapolis», που οργανώνει ο οργανισμός ΝΕΟΝ του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στους κήπους της Γαλλικής Σχολής. Η δημοσιογράφος Γκρέις Μπανκς, που ταξίδεψε στην Αθήνα, περιγράφει όσα είδε γύρω από την έκθεση και φυσικά την πόλη. Κι αναρωτιέται: «Μπορεί μια έκθεση γλυπτικής στην Αθήνα να προσφέρει στην Ελλάδα νέα ελπίδα;».
Τεκίλες για ένα Πούλιτζερ
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λένε, και ο Σαμ Σέπαρντ δεν εξαιρείται. Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη τη Δευτέρα με την υποψία της οδήγησης σε κατάσταση μέθης. O Σέπαρντ βρισκόταν σε εστιατόριο στη Σάντα Φε και η ασφάλεια κάλεσε την αστυνομία διότι ανησυχούσε αν μπορεί να οδηγήσει στην κατάστασή του. Ο 72χρονος συγγραφέας προσπάθησε να διαφύγει, αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και ισχυρίστηκε ότι ήπιε μόνο δύο τεκίλες. Οδηγήθηκε, όμως, στο Τμήμα απ’ όπου αποχώρησε την Τρίτη καταβάλλοντας εγγύηση. Την προηγούμενη φορά που είχε πιάσει τιμόνι μεθυσμένος ήταν το 2009.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας