Η Κρήτη έχει το μοναδικό χάρισμα να δίνει ιδιαίτερο χρώμα και βάρος στους βασικούς, τουλάχιστον, διεκδικητές της εξουσίας τα τελευταία χρόνια. Η πρόσφατη εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία ασφαλώς έχει κρητικό χρώμα και αποτελεί ρεβάνς, έστω και αργοπορημένη, της οικογένειας Μητσοτάκη έναντι του καραμανλισμού.
Ηδη μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζουν να ανασυγκροτούνται οι πολιτικοί πυρήνες γύρω από την οικογένεια, ειδικά στη δυτική πλευρά του νησιού, ενώ αναμένεται νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα τοπικά όργανα, παρόμοιο με αυτό που συνέβη το 2010-11 με τη δημιουργία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Και μπορεί η ίδια η πρώην υπουργός Εξωτερικών να κράτησε ίσες αποστάσεις μεταξύ του αδερφού της και του Ευάγγ. Μεϊμαράκη, ωστόσο κανείς δεν παραβλέπει πως η οικογένεια Μητσοτάκη κρατά και πάλι τα κλειδιά του κόμματος.
Πάντως, προς το παρόν η Ν.Δ. περιορίζεται στον ρόλο του δεύτερου, στον οποίο κυρίως την έταξαν τα τελευταία 40 χρόνια οι Κρητικοί.
Το σταθερό ποσοστό περίπου 20% που κρατά και στους τέσσερις νομούς δεν αφήνει περιθώρια για ανατροπή του σημερινού σκηνικού, ωστόσο σε συνδυασμό με την εντοπιότητα του νέου αρχηγού το νησί μπαίνει και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και για τη δεξιά παράταξη.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας