Εντάξει το πραγματικό της επιστημονικό όνομα είναι synalpheus pinkfloydi, αλλά οι επιστήμονες που την ονόμασαν διάλεξαν αυτό προς τιμήν των υπέρτατων Pink Floyd.
Σύμφωνα με την επιστημονική δημοσίευση το νέο αυτό είδος γαρίδας χρησιμοποιεί τη μεγάλη ροζ δαγκάνα της για να δημιουργήσει έναν θόρυβο τόσο δυνατό που θα μπορούσε να σκοτώσει μικρά ψάρια.
Ο ήχος, όπως αναφέρει το BBC, μπορεί να φθάσει έως και τα 210 ντεσιμπέλ, παραπάνω από μια μέση ροκ συναυλία και αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς ήχους στον ωκεανό.
Η επιστημονική ομάδα είχε ορκιστεί εδώ και χρόνια πως εάν ανακαλύψει κάποιο νέο είδος ροζ γαρίδας θα του χαρίσει το όνομα των πρωτοπόρων Pink Floyd.
Ο Σάμι ντε Γράβ, επικεφαλής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Οξφόρδης, δηλώνει ότι είναι φαν των Pink Floyd από τότε που ήταν έφηβος. Είναι, όμως, και... σεσημασμένος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά ονομάζει ένα είδος οστρακόδερμων από κάποιον γνωστό ροκά. Πριν από μερικά χρόνια είχε όνομάσει ένα είδος προς τιμήν του Mick Jaggert βαπτίζοντάς το Elephantis jaggerai.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας