Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.8° 15.8°
3 BF
56%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
0 BF
72%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 16.0°
2 BF
65%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.6° 12.6°
4 BF
88%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
76%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
1 BF
82%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
15°C
16.1° 14.8°
2 BF
63%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
0 BF
68%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
51%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
66%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
39%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
80%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
63%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
86%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
64%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
80%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
74%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
dimitris kyriazidis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Δημήτρης Κυριαζίδης | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πολιτική κουρελαρία

Επισκίασε την, ούτως ή άλλως, αναμενόμενη έκβαση της ψηφοφορίας επί της προτάσεως δυσπιστίας: παπάς ευλογεί τα γένια του, η… ευγενής προτροπή Δημήτρη Κυριαζίδη προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου περί το πέρας της ομιλίας της.

Δεν έχει την παραμικρή σημασία να σημειώσω την επαγγελματική ιδιότητα του εν λόγω βουλευτή. Γιατί, παρότι στη ζωή μου βίωσα την αστυνομική βία σε βαθμό λιποθυμίας, γνώρισα και καλά παιδιά απ’ αυτή την επαγγελματική ομάδα του «Εσείς είστε το κράτος». του Μητσοτάκη πατρός η απονομή τίτλου, καταγεγραμμένη, άρα μη διαψεύσιμη. Διότι ολοένα και περισσότερες διαψεύσεις, επανορθώσεις και ανασκευές δηλώσεων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και του αρχηγού του ανακοινώνονται εσχάτως. Σχεδόν ο μισός χρόνος ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλώνεται σε ανάλογες διευκρινίσεις.

Βέβαια, άλλο ρήμα, πιστεύω, πήγε ενστικτωδώς να εκφωνήσει ο Δραμινός βουλευτής, αλλά, προφανώς, σκέφτηκε ωριμότερα και τα έκανε χειρότερα, προτρέποντας την κ. Κωνσταντοπούλου να τεκνοποιήσει. διότι, ως γνωστόν, τεκνοποίηση άνευ του απαλειφθέντος ρήματος δεν είναι δυνατή. Επεσε μάλιστα ο ατυχής πάνω στη στιγμή που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καλωσόριζε στη Βουλή παιδιά Δημοτικού σχολείου. Με τη διπλή ατυχία να εκφραστεί με… αβρότητα σε γυναίκα, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Εσωτερικό θέμα του κυβερνώντος κόμματος είναι αν θα τον διαγράψει ή όχι. Ομως είναι θέμα όλων των πολιτών η διαγραφή ανάλογων νοοτροπιών κυρίαρχης αγένειας, επιπλέον και ανοησίας. Εδώ θέλω να σημειώσω, με έμφαση, πως υπάρχουν διαφορές. Σοβαρές. Καθοριστικές. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό το απλό και δύσκολο πρέπει η αντιπολίτευση, αξιωματική και… υπαξιωματική, είναι ανάγκη επιβίωσης και διαβίωσης, να το δώσει στους πολίτες να το καταλάβουν, με λόγια απλά και κατανοητά.

Οτι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν θα αφήσουμε την πολιτική κουρελαρία να αλωνίζει και να λεηλατεί τα σπιτικά μας και την πατρίδα μας. Είναι πατριωτικό χρέος όλοι αυτοί να αποσταθεροποιηθούν!..

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πολιτική κουρελαρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας