Ποιος δεν ζήλευε, πριν από μερικές δεκαετίες, το επάγγελμα του διπλωμάτη; Προσωπικά ήταν αυτό που θα προτιμούσα μετά τη δημοσιογραφία, την οποία άρχισα άλλωστε πριν μπω στο πανεπιστήμιο.
Είχα όμως την τύχη να γίνουν πρέσβεις συμφοιτητές μου στη Νομική. Ο Ηλίας Κατσαρέας (τελευταίο πόστο το Τόκιο), ο Ηλίας Γούναρης (Μόσχα), ο Χρήστος Αλεξανδρής (Βιέννη) και άλλοι πέντε σε πρωτεύουσες διαφόρων χωρών…
Και ένας νεότερος, που ξεκίνησε δημοσιογράφος αλλά έγινε διπλωμάτης: ο Νίκος Κανέλλος, πρέσβης σήμερα στο Βιετνάμ (το τελευταίο του πόστο).
Σε κουβέντες μας στα καθιερωμένα ετήσια γεύματα, μας διηγούνταν ιστορίες ενδιαφέρουσες έως συναρπαστικές. Ηταν όμως άλλες εποχές.
Πριν από μερικές δεκαετίες η διεθνής κατάσταση άλλαξε επί τα χείρω… Σε πολλές χώρες, μάλιστα, το άλλοτε περίοπτο επάγγελμα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο.
Η δολοφονία του εξαιρετικού διπλωμάτη Κυριάκου Αμοιρίδη δημιούργησε σε όλους πλείστα ερωτήματα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας