Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
4-mitsotakis-aavramopoulos
Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τι δουλειά έχει ο βουλευτής Ηλείας να συναντά τον Ερντογάν;

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν συναντήθηκε πρόσφατα ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε διαδικασίες του κόμματος ΑΚΡ. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, κάνοντας λόγο για αδιαφανείς όρους άσκησης της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση, καθώς και για επιπτώσεις των όρων αυτών στα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

«Σε συνέντευξη του προ ημερών ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται προσωπικά από τον ίδιο και το ΚΥΣΕΑ, απαξιώνοντας για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Εξωτερικών. Ωστόσο όπως προκύπτει η εξωτερική πολιτική επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ασκείται και από άτομα εκτός ΚΥΣΕΑ, καθώς προσφάτως συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο ΑΚΡ. Για μία ακόμη φορά η ενημέρωση για την συνάντηση προήλθε από την τουρκική πλευρά, ενώ δεν ανακοινώθηκε ποτέ το περιεχόμενό της.

Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στην παροχή διευκρινίσεων για το περιεχόμενο της συνάντησης Αβραμόπουλου - Ερντογάν και να αποκαταστήσει επιτέλους τον θεσμικό τρόπο λειτουργίας της εξωτερικής πολιτικής, προτού οι επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα γίνουν ακόμη βαθύτερες», αναφέρει η Κουμουνδούρου στην κριτική της.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τι δουλειά έχει ο βουλευτής Ηλείας να συναντά τον Ερντογάν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας