Όλα καλά τα βλέπει στην ελληνική οικονομία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, τουλάχιστον σε όσα αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Ας υποθέσουμε ότι αυτό απαιτεί η πολιτική ευγένεια, μια και μόλις 10 μέρες πέρασαν από το πέρασμά της στην Αθήνα. Ωστόσο, πέρα από την αισιοδοξία της για την Ελλάδα, μας ανησυχεί η εκτίμησή της ότι μόλις το 2025 βλέπει επαναφορά του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στον «ιερό» στόχο 2%. Που σημαίνει πως τα επιτόκια του ευρώ- το κόστος δανεισμού, τελικά- θα μείνουν ψηλά όλο το 2024. Κι αν πάρουμε υπόψη ότι η ΕΚΤ κάθε άλλο παρά διακρίνεται για ευστοχία προβλέψεων και αποτελεσματικότητα, όπως έδειξαν τα μαύρα χρόνια της κρίσης χρέους, μόνο ανησυχία μας εμπνέουν οι... καθησυχαστικές δηλώσεις της.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας