Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό. Στο προσκήνιο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθεί ο εξοπλιστικός σχεδιασμός σε βάθος δωδεκαετίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια της Βουλής υπό τις ηχηρές αποδοκιμασίες της αντιπολίτευσης.
Επί της ουσίας, είναι ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει εμβέλεια 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που η Ε.Ε. ανακοίνωσε το θηριώδες «RearmEurope» που μεταλλάσσει το ευρωπαϊκό παραγωγικό μοντέλο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε ενημερώσει στις 10 Απριλίου την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών, ενώ αναμένεται να εισηγηθεί στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την απόκτησης τέταρτης φρεγάτας Belharra.
Κατά την επίσκεψη του Γάλλου ομολόγου του στην Αθήνα Σεμπαστιάν Λεκορνί, υπεγράφη σύμβαση για την αγορά 16 πυραύλων Exocet, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της βουλεύτριας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία έθεσε ορισμένα ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο που ανακοινώνονται όλα αυτά τα υπέρογκα εξοπλιστικά σχέδια, αλλά και τους πόρους που θα χρειαστούν για να αποπληρωθούν.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας