Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Λευτέρης Αυγενάκης | EUROKINISSI

Αφού οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τώρα υπόσχεται εξυγίανση

Οι υποσχέσεις του υπουργού μετά το φιάσκο με τις κουτσουρεμένες ενισχύσεις προς τους αγρότες.

Μετά το φιάσκο με τις κουτσουρεμένες ενισχύσεις προς αγρότες και κτηνοτρόφους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλάει πλέον για μια καινούρια ημέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπόσχεται τώρα ότι η «απόσταση» που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού, αποτελεί παρελθόν.

Χρησιμοποιώντας ως «αποδιοπομπαίο τράγο» τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σημανδράκο, –τον οποίο οδήγησε σε παραίτηση, που έκανε σήμερα δεκτή– ο υπουργός υπόσχεται ουσιαστικά εξυγίανση του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο έριξαν το σύνολο της ευθύνης στην ανεπάρκεια της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις επιλογές της σε θέσεις-κλειδιά, ωστόσο στην πραγματικότητα υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και στο ίδιο το ΥΠΑΑΤ όσον αφορά το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027, με ορισμένους να βλέπουν προσπάθεια του ίδιου του Λ. Αυγενάκη να καλυφθεί πίσω από την αποπομπή του Β. Σημανδράκου.

Ειδικότερα, ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο thessalia tv, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπήρξαν στις πληρωμές, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστη και αναποτελεσματική την προεδρία του κ. Σημανδράκου, για τον οποίο είπε ότι έχει ταμπουρωθεί πίσω από τον διορισμό του από τον ΑΣΕΠ. Δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να «σπάσει αυγά» και να λειτουργήσει ο Οργανισμός με διαφάνεια, τηρώντας τις υποχρεώσεις του προς την Ε.Ε. και κυρίως προς του Έλληνες αγρότες. Χαρακτήρισε θετικό βήμα τη χθεσινή απόφαση για αλλαγή διευθυντών, για την ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να λειτουργήσει με διαφάνεια, αποκλειστικά προς όφελος των αγροτών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την κατανομή των ενιαίων ενισχύσεων, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από τη διαπραγμάτευση Λιβανού, ο ΥπΑΑΤ είπε ότι «από την εφαρμογή του νέου καθεστώτος είναι εμφανές ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Αυτό το καταλαβαίνει και η ΕΕ. Θέλουμε να βοηθήσουμε και αυτό κάνουμε».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αφού οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τώρα υπόσχεται εξυγίανση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας