Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
nikitas kaklamanis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εσωκομματική κριτική από τον Ν. Κακλαμάνη

Σε συνέντευξή του στο AtticaTV, το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. άφησε αιχμές προς τον πρωθυπουργό και την ηγετική ομάδα του κόμματός του, ενώ επισήμανε ότι «έχει μεγάλη σημασία ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο».

Οτι «πρέπει να αλλάξουμε ρότα εν όψει ευρωεκλογών» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, εντείνοντας την εσωκομματική κριτική του προς τον πρωθυπουργό και την ηγετική ομάδα του κόμματός του και εκφράζοντας πολλά «γαλάζια» στελέχη, που δυσφορούν έντονα με την αξιοποίηση στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό πολλών στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και ιδίως από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και που νιώθουν (τα «γαλάζια» αυτά στελέχη) ότι η μητσοτακική τάση αγνοεί το κομμάτι της «παραδοσιακής» Ν.Δ. εντός του κόμματος στο οποίο αισθάνονται ότι ανήκουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε (Colpo Grosso, Γιάννης Μπασκάκης και Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, AtticaTV,), αφήνοντας σαφείς αιχμές, πως «ο παραδοσιακός ψηφοφόρος, όταν νιώσει ότι προσβάλλεται η ιστορία της παράταξής του και αγνοείται ο ίδιος, αντιδρά. Οταν υπάρχει εναλλακτική λύση πάει στην εναλλακτική λύση, αλλιώς μένει σπίτι του», σημείωσε, αποδίδοντας εκεί τα κακά για τη Ν.Δ. αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ επισήμανε ότι «έχει μεγάλη σημασία ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο. Εάν λοιπόν δεν εκπροσωπηθεί και η παραδοσιακή λαϊκή βάση της Ν.Δ. με υποψήφιους, γράψτε την ημέρα που σας το λέω, δεν θα είναι καλό το αποτέλεσμα», παρότι εκτίμησε πως «άνευ αντιπάλου» η Ν.Δ. θα είναι πρώτη.

Αναφορικά με τον δήμο της Αθήνας ο κ. Κακλαμάνης πιστεύει πως ο Κ. Μπακογιάννης εισέπραξε την κυβερνητική φθορά, αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο ίδιος θεωρεί ότι «αδικήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης και το λέω απόλυτα συνειδητά. Εντάξει, πλήρωσε κάποια λάθη [...] αλλά προσέξτε: στον δεύτερο γύρο, 7.853 [ψηφοφόροι] δεν πήγαν. Και ένα μέρος από αυτούς που πήγαν, τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ψήφισε τον κ. Δούκα. Διότι καλώς ή κακώς εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην ηγετική ομάδα του κόμματος μέσω του κ. Μπακογιάννη, επειδή τον θεωρούν μέλος της οικογένειας».

Ο Ν. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στην επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να παρευρεθεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, επανέλαβε πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε ακόμα και αν δεν ήταν ομιλητής στην εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου διότι, παρότι σέβεται τον κ. Σημίτη ως πρώην πρωθυπουργό, «υπήρξε ιδεολογικός μου αντίπαλος. Και δεν έχω μάθει όταν πολεμώ έναν άνθρωπο με πολιτικούς όρους επί ολόκληρα χρόνια, μετά να πηγαίνω να χειροκροτώ, παριστάνοντας τον Φαρισαίο», ενώ πρόσθεσε: «Τα δύο τρίτα από τους υπουργούς που πήγαν ήταν υπουργοί του κ. Σημίτη. Μπορεί αυτό εμένα να μη μου αρέσει, αλλά στο βάθος όμως, μάλλον τους τιμά που πήγαν, γιατί τι; να απαρνηθούν να παρευρεθούν προς τιμήν ενός ανθρώπου που τους είχε κάνει υπουργούς;».

Και σημείωσε ότι «η πλειοψηφία μέσα στο κόμμα μου και σε επίπεδο συναδέλφων από τις συζητήσεις που κάνουμε, αλλά και κυρίως του κόσμου, δεν άρεσε το να εκπροσωπηθεί τόσο έντονα η Ν.Δ., αυτό είναι δεδομένο», προσθέτοντας πάντως πως «ένας ηγέτης δεν πρέπει να πηγαίνει πάντα με το τι θέλει ο κόσμος, πολλές φορές ο ηγέτης καθορίζεται όταν πηγαίνει κόντρα σ’ αυτά που θέλει ο κόσμος». Ενώ κατέληξε με νόημα: «Οταν πας να κερδίσεις το ένα κομμάτι και αδιαφορείς για το άλλο και χάσεις το άλλο που είναι και μεγαλύτερο, στο τέλος κλαις».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εσωκομματική κριτική από τον Ν. Κακλαμάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας