Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.3° 16.8°
1 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.0° 14.4°
0 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 16.6°
2 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
81%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
19.7° 16.1°
2 BF
63%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.9° 15.0°
2 BF
73%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
76%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.1° 16.6°
1 BF
67%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.8°
0 BF
67%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.3° 14.3°
3 BF
82%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.1° 16.1°
1 BF
78%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Γιάννης Οικονόμου

Πολίτης καταγγέλλει ότι δεν τον άφησαν να καταθέσει για το Ν. Ηράκλειο - Τη 16χρονη στοχοποιεί ο Οικονόμου

Την ώρα που η 16χρονη, η οποία τραυματίστηκε βαριά το Σάββατο στο Νέο Ηράκλειο, προσπαθεί να συνέλθει από την βία που υπέστη, και σύμφωνα με καταγγελίες αποδίδεται σε αστυνομικούς, νέες επιβαρυντικές για τις αρχές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πολίτης ενημέρωσε τον τηλεοπτικό σταθμό ότι πήγε να καταθέσει για το περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο αλλά τον έδιωξαν. «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αν συμφωνεί και μου δώσετε τα στοιχεία του ιδιωτικά να το δούμε» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή και επέμεινε στην αστήρικτη εκδοχή της αστυνομίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε νωρίτερα τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. βάσει των οποίων οι άνδρες της ΟΠΚΕ δέχτηκαν «σφοδρή επίθεση από μπαχαλάκηδες και αντιεξουσιαστές με πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια σε δύο φάσεις αποδίδοντάς» κι ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η 16χρονη τραυματίστηκε.

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από όσα υποστήριξε στην χθεσινή του συνέντευξη και επικαλέστηκε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το πόρισμα του ιατροδικαστή (αναμένεται να ανακοινωθεί ως αύριο) και... των ίδιων των αστυνομικών για να πει πως αυτοί δεν εμπλέκονται στον τραυματισμό αλλά και πως «εικάζεται» ότι το θύμα συμμετείχε στην επίθεση.

Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να συλληφθεί η κοπέλα, όταν η αστυνομία υποστηρίζει ότι τη βρήκε αναίσθητη και χτυπημένη, ο υπουργός αρκέστηκε ξανά να στις καταθέσεις των αστυνομικών, που δεν είδαν και δεν ξέρουν πώς τραυματίστηκε.

Μετά από αντιδράσεις των δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε πως δεν υιοθετεί τίποτα ως θέσφατο, αλλά επέμεινε ότι «υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας». «Μπορεί να τραυματίστηκε από αυτούς που πέταγαν πέτρες στην αστυνομία και μπορεί να την βρήκε, μπορεί να τραυματίστηκε πέφτοντας» είπε προκλητικά.
  
«Δεν έχω δει να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο» πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν πρέπει το περιστατικό να απομονώνεται, γιατί -κατά το αφήγημα των αρχών- είχε προηγηθεί «σκληρή επίθεση στην αστυνομία».

Πάντως, είχε προηγηθεί και περιστατικό με νεοναζί, που εξαπέλυσαν ύβρεις και πέταξαν τρικάκια, στον χώρο της αντιφασιστικής συναυλίας, σύμφωνα με τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά, που τη διοργάνωσε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αβάσιμο επιχείρημα σχετικά με τις συλλήψεις τεσσάρων μελών του «Ρουβίκωνα» για επίθεση σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας μετά την οποία φέρονται να εγκατέλειψαν τις μηχανές και ύστερα να δήλωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι τους τις έκλεψαν, ο υπουργός έκανε λόγο για... «επιχειρησιακό σχέδιο που απέδωσε». 

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναπαρήγαγε τη θεωρία των δύο άκρων λέγοντας ότι η αυριανή επέτειος για τα δέκα χρόνια από τις δολοφονίες Φουντούλη - Καπελώνη γίνεται «αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών».

«Δεν μπορεί η αστυνομία να μένει αδρανής είτε τάγματα εφόδων, χουλιγκάνων, αντιεξουσιαστών, οποιονδήποτε, που θεωρούν ότι πρέπει να επιβάλλουν τον νόμο των συμμοριών έναντι των νόμων της Δημοκρατίας» σημείωσε και διαμήνυσε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα υποστηρίξει την αυριανή απαγόρευση «με τα δέοντα και ενδεδειγμένα μέτρα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πολίτης καταγγέλλει ότι δεν τον άφησαν να καταθέσει για το Ν. Ηράκλειο - Τη 16χρονη στοχοποιεί ο Οικονόμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας