Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ο Μουλάς, στους όρθιους και δεύτερος από δεξιά, στα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πρώτος από αριστερά ο Χρήστος Μουλάς ως συνοδεία του Αδωνη Γεωργιάδη

Περιοδεία στη λαϊκή με έναν ναζιστή

Τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για κυβερνήσεις «αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. Ωστόσο φαίνεται ότι για τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Αδωνι Γεωργιάδη, αυτό το χρώμα μπορεί να είναι και το φαιό του ναζισμού. Ο λόγος για το βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης χθες και στο οποίο πιάστηκε να κυκλοφορεί σε λαϊκή αγορά παρέα με έναν πατενταρισμένο ναζιστή και πρώην χρυσαυγίτη.

Σε πρώτο πλάνο Μουλάς και Παναγιώταρος

Αυτός που συνοδεύει λοιπόν τον υπουργό Ανάπτυξης στο βίντεο, είναι βέβαια πολύ γνωστός σε εμάς στην «Εφ.Συν.» εδώ και χρόνια, και δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Μουλά. Ο Μουλάς, για τον οποίο ασφαλώς διαθέτουμε πλήθος ντοκουμέντων, φωτογραφίζεται στα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης και δίπλα στα στελέχη του στενού ηγετικού πυρήνα του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον Κασιδιάρη, τον οποίο μετά την τριπλή διάσπαση της Χρυσής Αυγής ακολούθησε στη δική του οργάνωση, τους «Ελληνες ΓΤΠ», παρότι το προφίλ του σήμερα έχει διαγραφεί και από εκεί.

Οσο για τη ναζιστική ιδεολογία του Μουλά, ενδεικτικά παραπέμπουμε σε ένα παλιό μας δημοσίευμα («Ο Αρχηγός διαγράφει εικονικά τους πυρηνάρχες!», 13.5.2019, «Εφ.Συν.») όπου παραθέταμε δική του ανάρτηση στην οποία επιδιδόταν σε έναν ολόκληρο διάλογο με τον διαβόητο πυρηνάρχη της Νίκαιας και καταδικασμένο σήμερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, Γεώργιο Πατέλη, και στον οποίο ομολογούσε ρητά την προσκόλλησή του στον ναζισμό. Οπως είχαμε αποκαλύψει: στις 24.8.2017, τέσσερα χρόνια μετά την ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Μουλάς κάνει την εξής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τι έγινε ρε παιδιά; Ολοι κόπτονται για το πόσο κακός είναι ο ναζισμός! Ποια είναι αυτή η ιδεολογία; Γιατί τη φοβούνται τόσο?!».

Και ο Πατέλης απαντά: «Δεν φοβούνται τον ναζισμό (εθνικοσοσιαλισμό), τη Χρυσή Αυγή φοβούνται παγκοσμίως γιατί είναι ο οδηγητής όλων των εθνικιστικών τάξεων και η επόμενη παγκόσμια δύναμη. Αυτό δείχνει ότι όχι απλά έχουμε πάει πολύ ψηλά αλλά κάτι άλλο γίνεται που δεν μπορούμε να φανταστούμε». Ο Μουλάς απαντά: «Ελα ρε Γιώργαρε...!!! Εθνικοσοσιαλισμός...!!! Η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...!!!».

Ο Πατέλης συνεχίζει με τα συνθήματα «Ζήτω η Νίκη» (μετάφραση του χιτλερικού «Sieg Heil») και «Ζήτω ο Αρχηγός» (μετάφραση του χιτλερικού «Heil mein Führer»), ενώ ο Μουλάς απαντά με «ΗΗ», δηλαδή τα αρχικά του «Heil Hitler». Και ο Πατέλης λέει: «Μόνο στο άκουσμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο δρόμος όλων των εθνικιστών μού προκαλεί ρίγος», ενώ ο Μουλάς αναφωνεί (με κεφαλαία εννοείται...): «Ζήτω ο θάνατος..! Τιμή και τυφλή πίστη στον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο». Με αυτούς λοιπόν περιοδεύει σήμερα στις λαϊκές αγορές ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος απαντώντας, μέσω τουίτερ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παρουσία του Μουλά, αλλά έριξε την ευθύνη σε υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εκεί.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Περιοδεία στη λαϊκή με έναν ναζιστή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας