Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο πεδίο της φορολογίας προαναγγέλει η κυβέρνηση. | EUROKINISSI

«Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στο να πάρει ανάσα η κοινωνία»

Στο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να κατατεθεί στο Eurogroup αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως περιλαμβάνει βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με στόχο να πάρει ανάσα» η ελληνική κοινωνία αλλά και η οικονομία. 

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Σίγουρα, στο επίπεδο του ασφαλιστικού δεν συζητάμε αυξήσεις ορίων ηλικίας στα 67. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα και σε σχέση με το φορολογικό πλαίσιο, με ζητήματα φορολογικής διοίκησης, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη εισπραξιμότητα εσόδων... Δεν είναι στους σκοπούς της ελληνικής κυβέρνησης να μιλήσει για άλλες κλίμακες στον συντελεστή του ΦΠΑ».

Για το φλέγον ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε εμφατικά ότι «σε διαδικασίες ξεπουλήματος, δεν πρόκειται να μπούμε».  'Όπως σημείωσε, «διαδικασίες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο, μπορούμε να τις δούμε όταν υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρόσημο και μπορούν να υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις, ώστε τέτοιου τύπου συμπράξεις και τέτοιου τύπου αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, ώστε να γίνουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και όχι υπέρ κάποιων "αετονύχηδων"».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, αλλά και στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ. «Υπάρχουν γραφειοκρατικές ερμηνείες και αγκυλώσεις, οι οποίες δεν επέτρεψαν την άμεση εκταμίευση ενός ποσού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νέο δάνειο... Θέλουν να ληφθεί η απόφαση από το ΔΣ του EFSF. Όταν ληφθεί η απόφαση από το ΔΣ του EFSF πιστεύω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα επιστρέψουν τα χρήματα αυτά στο κάτοχό τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την παρέλαση και τα συνθήματα των ΟΥΚ, είπε ότι «δεν ξέρει από ποιους ήταν», αλλά τα κρίνει καταδικαστέα. «Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τα απαραίτητα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε.

Τέλος, για την υπόθεση Κατρούγκαλου, τόνισε πως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις, «για τις οποίες είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές, επομένως για την ελληνική κυβέρνηση δεν τίθεται κανένα ζήτημα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στο να πάρει ανάσα η κοινωνία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας