Οκτώ μέρες πριν από τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο».
Ο πρωθυπουργός μιλάει για όλους και για όλα και ειδικότερα για:
- το διακύβευμα της κάλπης σε Ελλάδα και Ευρώπη
- τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αφήγημα της Ν.Δ.
- την επόμενη μέρα των εκλογών
- τις απειλές της αντιπολίτευσης για ειδικά δικαστήρια
- τον Γιάννη Στουρνάρα,
- τον Βαγγέλη Μαρινάκη
- τις διακοπές του και το ηθικό πλεονέκτημα
- το καλοκαίρι της διαπραγμάτευσης του 2015
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του πρωθυπουργού:
⇒ «Οι πολίτες καλούνται να διακηρύξουν με την ψήφο τους ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλουν...»
⇒ «Θα διασφαλίσουμε μια πορεία για τους πολλούς, που έχει αρχίσει; 'Η θα επιστρέψουμε στα παλιά, καλά και συμφέροντα, για όσους μας οδήγησαν στην κρίση, στα μνημόνια και στην κοινωνική τραγωδία;»
⇒ «Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μαρινάκης, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ο κόσμος τι επιδιώκει και γιατί. Θα έλεγα μάλιστα ότι ως πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ. δικαιούται από τον νόμο και διακαναλική πριν από τις εκλογές...»
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας