Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.0°
2 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.6°
2 BF
83%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
19.0° 18.2°
3 BF
77%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.8° 17.8°
1 BF
80%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.8°
5 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.9°
1 BF
62%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
20.1° 18.8°
1 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
2 BF
63%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 17.3°
2 BF
68%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
2 BF
80%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις διαστάσεις και τις παραμέτρους της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Δυτική Μακεδονία | EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

«Επιστροφή στην κανονικότητα η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.»

Στο θέμα της συνεργασίας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κοζάνης.«Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες στην βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ, το θεωρώ επιστροφή στην κανονικότητα», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο Π. Σκουρλέτης, πρόσθεσε ότι θεωρεί «έντιμη, καλή και επιβεβλημένη υπό συγκεκριμένες συνθήκες» τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο που όμως «είχε τα όρια της κι ο κύκλος έπρεπε να κλείσει».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε και στις διαστάσεις και τις παραμέτρους της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Δυτική Μακεδονία.

«Αναλάβαμε την ιστορική ευθύνη γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικό κόστος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν τόλμησαν υπολογίζοντας σε αυτό, τις πολιτικές ισορροπίες και τις πατριδοκάπηλες απόψεις» σημείωσε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «τολμήσαμε να δώσουμε λύση σε μια εκκρεμότητα που ήταν εις βάρος της Βόρειας Ελλάδας, εις βάρος της χώρας». Προχώρησε στην διαπίστωση ότι όσο θα περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο ο κόσμος θα γνωρίζει τα μεγάλα πλεονεκτήματα που φέρνει η συμφωνία στη χώρα «βάζοντας το τέλος στους αλυτρωτισμούς, στις ανιστόρητες προσεγγίσεις και σε μια κατάσταση που μας περιθωριοποιούσε».

Κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι «με μισόλογα προσπαθεί να πάρει αποστάσεις ή να καταδικάσει γεγονότα, βίαιες διαμαρτυρίες και πράξεις προσώπων που είναι φίλοι ή και βουλευτές της Χρυσής Αυγής» και οι οποίοι τελευταία προσπάθησαν να μπουν στην βουλή των Ελλήνων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι «δεν χωρούν μισόλογα απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, δεν μπορεί να κρατά τέτοιες ισορροπίες ο κ. Μητσοτάκης επειδή φοβάται μη χάσει ψήφους από τα ακροδεξιά του». Συμπλήρωσε δε ακόμη, ότι δεν μπορεί «να καθοδηγείται από ανθρώπους που έχουν εισβάλλει στην Ν.Δ. και μιλούν ευθέως με την ακροδεξιά όπως είναι ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Επιστροφή στην κανονικότητα η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας