Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.0°
2 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.6°
2 BF
83%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
19.0° 18.2°
3 BF
77%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.8° 17.8°
1 BF
80%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.8°
5 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.9°
1 BF
62%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
20.1° 18.8°
1 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
2 BF
63%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 17.3°
2 BF
68%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
2 BF
80%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
| FB: Ανεξάρτητοι Έλληνες

Δεν θέλει προστασία ο Καμμένος

Να επιστραφεί η δικογραφία προς την τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου «να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση» ζήτησε με σχετική επιστολή του (ακολουθεί παρακάτω) προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς, του άρθρου 86 του Συντάγματος

«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε ότι «οι καταγγελίες που περιέχονται στις καταθέσεις της δικογραφίας για τον Πάνο Καμμένο είναι σοβαρές και προέρχονται από πολύ σοβαρούς μάρτυρες».

«Τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες από πολύ σοβαρούς μάρτυρες και εκατοντάδες οι σελίδες της δικογραφίας. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι απεκδύεται της προστασίας τού νόμου περί ευθύνης υπουργών και επιθυμεί να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε «είναι καλό να θες να βγει η αλήθεια», όμως, παρατήρησε ότι «δεν κρίνονται οι υποθέσεις αυτές βάσει των δειγμάτων καλής συμπεριφοράς, αλλά υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και το Σύνταγμα, που ορίζουν αυτά τα θέματα».

Η επιστολή του κ. Καμμένου προς τον κ. Βούτση έχει ως εξής: 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πάνος Καμμένος

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεν θέλει προστασία ο Καμμένος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας