Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο για την Καρδίτσα ακροατήριο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας | EUROKINISSI

Μήνυμα ελπίδας και στην επαρχία

Με μπαράζ περιοδειών και ομιλιών προσέγγισε το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας τους κατοίκους της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, επιθυμώντας να ενισχύσει τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές. Μέσα σε 48 ώρες επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, την Αρτα, το Αγρίνιο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Βόλο, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην αυτοδυναμία, αλλά και μεταφέροντας τις προτάσεις του κόμματος για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

Από τον Βόλο, όπου κατέληξε χθες με κεντρική του ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε «σήμα» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «μισό βήμα μακριά από τη νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, μισό βήμα από την αυτοδυναμία», επιθυμώντας να μην υπάρξει επανάπαυση στο «παρά πέντε» της εκλογικής διαδικασίας. Εξαπέλυσε άλλωστε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι «κατάντησε τη χώρα να κυβερνάται διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας», ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είπε πως «θεωρεί τους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης δική του ιδιοκτησία». Εψεξε δε τη Ν.Δ. ότι «δεν έβγαλε άχνα» για τις δηλώσεις Σουλτς και Μοσκοβισί, ενώ επιτέθηκε και στα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε «τον τελευταίο σύμμαχο της κυβέρνησης της εκτροπής».

«Θα διαψευστεί όμως οικτρά», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι βιοτέχνες, όλοι όσοι λεηλατήθηκαν από την πιο βάναυση πολιτική της τρόικας, δεν είναι πρόβατα στο μαντρί», αλλά αντιθέτως «ενώνουν την οργή αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ηταν άλλωστε χαρακτηριστική η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του απαντά σε όλα τα «διλήμματα τρόμου» με τις φράσεις «ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια». Αναφορικά με την τρέχουσα κινδυνολογία περί των τραπεζών υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, τις επιδοτήσεις των αγροτών, αλλά και την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων.

Τράπεζα ειδικού σκοπού

Νωρίτερα, από τα Τρίκαλα, όπου συνάντησε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «να ξαναβάλουμε τον αγρότη ή τον κτηνοτρόφο στην παραγωγική διαδικασία και να τον ελαφρύνουμε από τα δυσβάστακτα βάρη», προαναγγέλλοντας την ίδρυση «τράπεζας ειδικού σκοπού», ενώ επισήμανε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος της παραγωγής στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα.

Το Σάββατο, από το Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε επιθετικός προς την εγχώρια ολιγαρχία, λέγοντας ότι «οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι και όσοι ξεφεύγουν μέχρι σήμερα με το φορολογικό κόλπο των εταιρειών offshore, θα πληρώσουν τον λογαριασμό. Για πρώτη φορά, η ολιγαρχία θα πληρώσει και επειδή ενοχλείται, κινδυνολογεί».

Προσέθεσε μάλιστα ότι ο Αντώνης Σαμαράς «αφού κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, τώρα ζητά την ψήφο της, δηλαδή ψήφο αυτοκτονίας».

«Η Ν.Δ. κινδυνολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ήρεμη δύναμη ευθύνης και ελπίδας», είπε άλλωστε δίνοντας το στίγμα της παρέμβασης του κόμματος στο τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου. Και κατέληξε λέγοντας ότι «το χθες ψυχορραγεί και σπαρταράει κινδυνολογώντας και απειλώντας. Το αύριο όμως ανατέλλει, μαζί με την ελπίδα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήνυμα ελπίδας και στην επαρχία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας