Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
filippidis
EUROKINISSI

Νέα Αριστερά: Συνεχίζει να ασχημονεί ο εισαγγελέας στη δική Φιλιππίδη

Επιδόθηκε ξανά σε προσπάθεια «ενοχοποίησης των θυμάτων και στιγματισμού της προσωπικότητάς τους», σημειώνει το κόμμα της αντιπολίτευσης. 

Επίθεση κατά του εισαγγελέα της δίκης που πραγματοποιείται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά. Όπως σημειώνει, ο εισαγγελέας «συνεχίζει να ασχημονεί με υπόνοιες και ερωτήσεις βγαλμένες από τις πιο κατάπτυστες σελίδες της κουλτούρας βιασμού και των μισογυνικών στερεοτύπων. Για μία ακόμη φορά, σήμερα, επιδόθηκε σε μία προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων και στιγματισμού της προσωπικότητάς τους». 

Το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει ότι «οι πρακτικές αυτές, οι οποίες έχουν στόχο την αποθάρρυνση των θυμάτων να καταγγέλλουν τη σεξουαλική κακοποίηση και οδηγούν στην περαιτέρω αποθράσυνση των βιαστών, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές σε ένας κράτος Δικαίου. Το Δικαστήριο οφείλει να επαναφέρει στην τάξη τον Εισαγγελέα και να θέσει τέλος στις κακοποιητικές πρακτικές του, προστατεύοντας την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα των θυμάτων και να τα προφυλάξει από τη δευτερογενή θυματοποίηση».

Καταλήγοντας η Νέα Αριστερά σημειώνει πως «η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι το ασφαλές καταφύγιο των αδικημένων και των ευάλωτων και όχι το πεδίο αυθαιρεσίας και απαξιωτικής συμπεριφοράς των λειτουργών της, αν επιθυμεί να απολαμβάνει του σεβασμού των πολιτών στο όνομα των οποίων λαμβάνει τις αποφάσεις της».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα Αριστερά: Συνεχίζει να ασχημονεί ο εισαγγελέας στη δική Φιλιππίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας