Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
22.2° 15.8°
2 BF
94%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
22.8° 20.5°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
60%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
2 BF
59%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
0 BF
63%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
62%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.1° 20.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
1 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
24°C
23.8° 21.2°
2 BF
47%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.8° 19.3°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
23.8° 23.8°
0 BF
35%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
43%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.1° 22.1°
2 BF
63%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
1 BF
56%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
kaselakis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Εδωσε απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Στ. Κασσελάκης μίλησε για τις εταιρείες του στις ΗΠΑ, το «πόθεν έσχες» του, το δάνειο στα κομματικά ΜΜΕ, τη σχέση εμπιστοσύνης με Ν. Παππά και Π. Πολάκη και ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή ούτε και θα αναλάβει θέση βουλευτή στο Επικρατείας.
Απαντήσεις σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητά του έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά ούτε και θα αναλάβει θέση βουλευτή στο Επικρατείας. Τέλος, μίλησε και για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.


Η συνέντευξη ξεκίνησε –μοιραία– από τις επιχειρήσεις του κ. Κασσελάκη και με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτές. Στο ερώτημα «πόσες εταιρείες έχει» δεν απάντησε, εκείνο που είπε ήταν «έχω μεταβιβάσει όλες τις μετοχές μου». Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις δύο εταιρείες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αυτή που έτρεχε τα περίφημα αστακοκάραβα και την Osios LLC από την οποία προήλθε το δάνειο στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εταιρεία με τα αστακοκάραβα σημείωσε πως «ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία τη γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο, εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αναφερόμενος στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 που είχε πολεμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είπε: «Προφανώς αυτός ο νόμος ήταν λάθος», συμπληρώνοντας ότι δημιουργήθηκε προκειμένου να μη «βγάζουν οι Ελληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα έξω. Οχι για να μη φέρνουν απόδημοι άσπρα λεφτά μέσα. Δεν έχω πρόβλημα να πω αν ήταν στρεβλός ο νόμος. Ο νόμος ήταν λάθος».

Με ζημιά

«Δεν θέλω να αρχειοθετηθώ. Αν χρειαστεί να υπάρξει πρόστιμο θα το πληρώσω. Αν είναι να τιμωρηθώ επειδή έκαναν Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι, ας τιμωρηθώ» είπε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολιτικά κόμματα που χρωστούν εκατομμύρια και σχολίασε ότι είναι πολύ «να κουνάνε το δάχτυλο».

Είπε επίσης ότι θα δώσει στη Δικαιοσύνη, αν κληθεί, τη δανειακή σύμβαση με τα κομματικά μέσα, ενώ στο ερώτημα αν έχει επιστραφεί το δάνειο απάντησε: «Αν και δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, τα χρήματα έχουν επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο στην Osios και με ζημιά λόγω συναλλάγματος».

Στις ερωτήσεις για τις επιχειρήσεις και το «πόθεν έσχες» του, το οποίο είπε ότι θα καταθέσει στις 30 Ιουνίου, βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις offshore στις οποίες έχουν εμπλακεί στο παρελθόν μέλη της οικογένειάς του, για να καταλήξει λέγοντας ότι «ο Ελληνας πολίτης γνωρίζει και το “πόθεν” και το “έσχες” μου», μια ατάκα που προκάλεσε απορίες από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καταθέσει σχετική δήλωση ακόμα.

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Οτι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Οτι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολλή ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο πρόγραμμα για τη φορολογία και την καταπολέμηση της ακρίβειας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για όσα δεν έχει κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος έχει ανάγκη από ελάφρυνση των φόρων και ειδικά των έμμεσων φόρων. Εχουμε ρεκόρ 30ετίας σε έμμεσους φόρους», για να συμπληρώσει για τον εαυτό του και για την κριτική που του γίνεται πως «έχω επιχειρήσει, καταλαβαίνω από ισολογισμούς, δεν πρόκειται να ρίξω τη χώρα στα βράχια».

Τι είπε για Τσίπρα

Ερωτώμενος για τα όσα είπε στο συνέδριο της «Καθημερινής» ο Αλέξης Τσίπρας περί κακών χειρισμών στα θέματα των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis, αλλά και για τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής περί ύπαρξης παρασυστημάτων στο υπουργείο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει, επικαλούμενος το γεγονός ότι ζούσε στις ΗΠΑ τότε και πως δεν ήταν στην κυβέρνηση. Επανέλαβε ότι ο κύκλος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει και πλέον έχει ανοίξει ένας νέος. Παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και τις σχέσεις τους μετά το συνέδριο, είπε ότι έχουν συναντηθεί και πως είναι «όλα καλά». Συμπλήρωσε ότι είναι τέως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός και ότι «έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες». Σε ερώτημα αν ένα άσχημο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές μπορεί να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα να τον αμφισβητήσει, απάντησε: «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό, να με αμφισβητήσει».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εδωσε απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας