Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική ασκεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή «την διανομή μετοχών αξίας 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ».
«Η ΔΕΗ μοιράζει δωρεάν μετοχές συνολικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ στα γαλάζια παιδιά της διοίκησης Στάσση ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στο ρεύμα στην Ευρώπη» σημειώνει ο κ. Φάμελλος καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το ράλι τιμών της ενέργειας και μάλιστα επιδοτεί την ακρίβεια, ενώ επιτρέπει και στη ΔΕΗ να σωρεύει υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών, νοικοκυριών και τις επιχειρήσεων. Επιβραβεύει μάλιστα τις προκλητικές και σκανδαλώδεις αυτές επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ που προστίθενται στους ήδη παχυλούς μισθούς. Και όλα αυτά όταν η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην ακρίβεια στα καύσιμα και τα τρόφιμα και η αγορά αλλά και τα νοικοκυριά υποφέρουν» σημείσωε.
Κλείνοντας επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «δημόσιο έλεγχο στην αγορά ενέργειας ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η πρόσβαση στο ρεύμα σε προσιτές τιμές και η πάταξη των φαινομένων σπατάλης και ασυδοσίας στις διοικήσεις των ενεργειακών φορέων».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας