Για την επόμενη Δευτέρα μετατέθηκε τελικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, προκειμένου να διευθετήσει τις λεπτομέρειες για την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες με αντικείμενο τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα.
Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα προετοιμάζεται για τις προγραμματικές στη Βουλή, ενώ από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος επανέφερε και πάλι το ζήτημα της χωροταξίας των κομμάτων στην κεντρική αίθουσα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ίδια πτέρυγα με το ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών.
«Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής, προσθέτοντας με νόημα ότι «οφείλουμε όλοι και όλες να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή, γιατί αυτό θα δημιουργήσει και το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι οφείλει και αυτή να σέβεται και να παρακολουθεί τις διαδικασίες του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Τασούλα, να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».
Στο εσωκομματικό πεδίο επικρατεί ηρεμία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται ήδη συζητήσεις για τις υποψηφιότητες και για πιθανές συμμαχίες. Σε αρκετά μέσα κυριάρχησε χθες η φωτογραφία με το «πηγαδάκι» που είχαν στα έδρανα της Βουλής η Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Τα ονόματα των δύο πρώτων συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνα των πιθανών υποψηφίων.
Στην ίδια κατηγορία των εν δυνάμει υποψηφίων «παίζει» και το όνομα της Ρένας Δούρου, η οποία χθες με επιστολή της ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί της βουλευτικής ασυλίας προκειμένου να διευκολύνει τους χρόνους τέλεσης της δίκης που γίνεται για την τραγωδία στο Μάτι.
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή όπου φαίνεται ότι επέρριψε -εμμέσως πλην σαφώς- ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για «κενό» στο οικονομικό επιτελείο που δεν αντιλήφθηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα επιδόματα είχε απήχηση στον κόσμο, ενώ σχολίασε και την περίπτωση των «τοπικών νομισμάτων» -εναλλακτικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί πριν από τις εκλογές από την «Ομπρέλα» και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο- λέγοντας ότι «σαν ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση δεν μπορείς να μιλάς για τοπικά νομίσματα».
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Naftemporiki TV έθεσε τα επίδικα της επόμενης μέρας. «Ενότητα, σύνθεση, αλλαγές και να κοιτάμε μπροστά. Εγώ λέω να αποφύγουμε απλουστευτικά διλήμματα που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει πιο πολύ στο Κέντρο, να πάει πιο πολύ στα αριστερά», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως «μια πειστική πρόταση διακυβέρνησης, σε ένα σοβαρό κόμμα, προϋποθέτει να κουβεντιαστεί σε βάθος».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας