Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Τσίπρας για Γεωργούλη: Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, εμείς είμαστε με τα θύματα

Την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα ζητήματα κακοποίησης και έμφυλης βίας υπογράμμισε από το Λαύριο ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας «καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριο της προεκλογικής του εμφάνισης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη που απασχολεί εντόνως από χθες την επικαιρότητα και τόνισε «χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη Δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά σε ότι αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση, την έμφυλη βία, τη σεξουαλική βία δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες». 

Του ζήτησαν να παραδώσει την έδρα

Είχε προηγηθεί και τοποθέτηση από την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει από τον ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα του, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το κόμμα κόβει πλήρως τους δεσμούς με εκείνον.

«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε (MEGA) η Πόπη Τσαπανίδου, ένα 24ωρο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης που αφορά «βαριά ποινικά αδικήματα».

Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τσίπρας για Γεωργούλη: Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, εμείς είμαστε με τα θύματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας