Στις προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου ακροδεξιού συνασπισμού συμμετέχει ενεργά πλέον ο Πάνος Καμμένος, με στόχο την είσοδό του και στην επόμενη Βουλή.
Επιστρέφοντας στις ιδεολογικές καταβολές του μετά τη λήξη της τετραετούς κυβερνητικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρησιμοποιεί τη Συμφωνία των Πρεσπών για να φιλοτεχνήσει, έστω και αργά, την εικόνα του «μακεδονομάχου» και αναζητά συμμάχους ώστε να διασφαλιστεί το πολυπόθητο 3% στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Γι' αυτό δήλωσε χθες -άλλη μια φορά- πρόθυμος να στηρίξει ακόμη και μια πρόταση μομφής της Ν.Δ. για το Μακεδονικό, υπό τον όρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δεχτεί σύνθετη ονομασία.
Μετά το πρόσφατο σαφές άνοιγμα στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων και την αρνητική απάντηση του Βασίλη Λεβέντη, ο τέως υπουργός Αμυνας στρέφεται σε άλλους γνώριμους του χώρου της ακραίας Δεξιάς.
Η αρχή έγινε χθες με τη συνάντηση του κ. Καμμένου στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Βουλή με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου στην κυβέρνηση Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.
Ο κ. Μπαλτάκος έχει συστήσει το τελευταίο διάστημα μια πολιτική κίνηση με το όνομα «Δύναμη Ελληνισμού» από κοινού με τον προερχόμενο από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο.
Μετά την ωριαία συνάντησή τους, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στη «στενή σχέση και στους κοινούς προβληματισμούς» που έχει με τον κ. Μπαλτάκο εδώ και χρόνια, αλλά και στη συνεργασία τους στην υπόθεση Siemens.
Εξέφρασε την από κοινού αντίθεσή τους στη λύση του Μακεδονικού και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την επικείμενη σύμπραξη: «Ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πώς μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον για εκλογική συνεργασία».
Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η χώρα χρειάζεται ένα κόμμα «με αμιγώς δεξιό χαρακτήρα». Σημείωσε ότι θα απευθύνουν προσκλητήριο στους 45 πρώην υπουργούς της Ν.Δ. που δεν είναι αυτή τη στιγμή βουλευτές, με στόχο «τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου, με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».
Ερωτηθείς σχετικά, έδειξε να μην αποκλείει κανέναν, ούτε και το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, που έχει ιδρύσει το κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο εμφανίζει δημοσκοπικές καταγραφές, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.
Παράλληλα, χθες εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του εδώ και χρόνια εξωκοινοβουλευτικού ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δηλώνοντας παρών στις εξελίξεις.
«Εχουμε κάνει κάποιες κουβέντες, έχουμε ολοκληρώσει με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Δημήτρη Καμμένο και έχουμε αποφασίσει να είμαστε μαζί στις εκλογές σε κοινά ψηφοδέλτια και κοιτάζουμε ό,τι σοβαρότερο υπάρχει στις παρυφές τις δικές μας να έρθει σε συνεννόηση», τόνισε μεταξύ άλλων (Real FM).
Αναφερόμενος ειδικά στον Πάνο Καμμένο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, αλλά έδειξε να μην τον αποκλείει. «Ο Πάνος Καμμένος αποπειράται να κάνει μια πολιτική παρθενορραφή, τα αποτελέσματα της οποίας δεν τα ξέρουμε ακόμα. Η συνύπαρξη με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαγνίζεται με δυο-τρεις κραυγές και δυο-τρεις καταγγελίες για χρηματισμό κάποιων», επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Είναι βαρύ το κλίμα για τον κ. Καμμένο, τουλάχιστον στον κόσμο τον δικό μας, τον πατριωτικό. Πρέπει ο κ. Καμμένος να δείξει πλέον στον πατριωτικό κόσμο ότι mea culpa και να καθαρίσει την εικόνα του, είναι λίγο θολή».
Με θερμά λόγια μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και για τον Φαήλο Κρανιδιώτη της Νέας Δεξιάς, χαρακτηρίζοντάς τον μάχιμο, λίγο παρορμητικό, αλλά «κάτω από κάποιες συνθήκες θα μπορούσες να μιλήσεις».
Την ίδια ώρα εμφανίστηκε αρνητικός στη σύμπραξη με το πρώην στέλεχός του, Κυρ. Βελόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι μόλις το περασμένο φθινόπωρο, Βελόπουλος και Κρανιδιώτης είχαν σχεδόν συμφωνήσει για σύμπραξη, ωστόσο τελευταία στιγμή διαφώνησαν έντονα και η συνεργασία ναυάγησε.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του (Real FM) ο κ. Καμμένος έδειξε να προτιμά συνεργασία με τον Βασίλη Λεβέντη ή/και τον Ευάγγελο Αντώναρο, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τον Γ. Καρατζαφέρη και τον Δ. Καμμένο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας