Οσο περνάει ο καιρός από τότε που επισημοποιήθηκε το διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., τόσο πιο επιθετικός εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο του αγώνα του να επιβιώσει πολιτικά την επόμενη μέρα. Χθες απείλησε ότι θα μπλοκάρει τα επόμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν απομακρύνει άμεσα τους υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛΛ.
«Είναι casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛΛ., όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Η παραμονή στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ. σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, η Κ.Ο. μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», πρόσθεσε. Αυτό βέβαια που δεν εξήγησε είναι το πώς ακριβώς θα μπλοκάρει τα νομοσχέδια από τη στιγμή που η κυβέρνηση, χωρίς τη δική του στήριξη -αλλά και δύο βουλευτών του- κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε το επιχείρημά του ότι η σύμβαση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ως εκ τούτου είναι αλλοιωμένη «γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες».
«Ο Ζάεφ και η πλευρά των Σκοπίων έχει παραβιάσει την ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει την υπογραφή του προέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η συμφωνία έχει περάσει διά της συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια», σημείωσε.
Την ίδια ώρα ο «πόλεμος» του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά καλά κρατεί. Πλέον ήταν η σειρά της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του πρώην υπουργού Εξωτερικών να υποβάλει μήνυση εις βάρος του κ. Καμμένου. Σε ανακοίνωσή της η κίνηση κάνει λόγο για «συκοφαντικούς ισχυρισμούς», οι οποίοι συνοδεύονται από «πρακτικές υπόκοσμου και παρακράτους» και που έχουν στόχο την πρόκληση φόβου. «Με τη μήνυση που κατατίθεται, παρέχεται η δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να αποδείξει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις εν γνώσει του συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Θα καταφανεί δε αν ο εν λόγω κύριος είναι ο "Εθνικός ψεύτης" και ένας κοινός συκοφάντης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας