«Οταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο». Αυτή η ρατσιστική αναφορά ανήκει στον Δημήτρη Τρούπο, κορυφαίο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τους κατοίκους της γείτονος.
Ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της νεολαίας της Ν.Δ. δεν έμεινε μόνο σε αυτό το σχόλιο.
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έγραψε επίσης πως «υπάρχουν και όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που γράφουν κατά της συγκέντρωσης και δεν σέβονται καν την ιθαγένεια που τους δώσαμε για να ζουν εδώ», ενώ απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα με... κρεμάλα!
Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Αλεξάκη κάτσε καλά, είσαι επικίνδυνος... η ΕΛΛΑΣ δεν είναι παιχνιδάκι για να κάνεις τα ‘’ψευτοαριστεροπατριωτικα’’ καπρίτσια σου... Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνοπροδότες είναι έτοιμες και περιμένουν...»
Ο Δημήτρης Τρούπος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, καθώς εξελέγη έκτος στην Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας στο τελευταίο της συνέδριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα και σημείωσε ότι οι «ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ» ξεπέρασαν «κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας».
Κάλεσε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματός του».
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανέλαβε τις διευκρινίσεις, χωρίς όμως να αποπέμψει τον Δημήτρη Τρούπο.
«Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ» ανέφερε ο Κώστας Δέρβος, γνωστοποιώντας ότι το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται «άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».
Επιτέθηκε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας: «Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας τον βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς».
Ο ίδιος ο Δημήτρης Τρούπος έσβησε τις επίμαχες αναρτήσεις και ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη», λέγοντας πως οι εκφράσεις του «δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δεν συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας