Αλλη μια ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση αποτέλεσε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άρχισε χθες την κάθοδό του προς τον λαό, επισκεπτόμενος καφενείο στην Καλλιθέα. Από τη συνομιλία του με τους θαμώνες εκεί έγινε ακόμη σαφέστερη η τακτική που εφεξής θα ακολουθεί η Ν.Δ., την οποία είχε περιγράψει στην ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματός του: επίθεση στην κυβέρνηση καθημερινά για κάθε θέμα, με όλες τις δυνατές αφορμές, και κυρίως αποδόμηση του προσώπου του πρωθυπουργού.
Η αφορμή χθες δόθηκε μέσω της Δικαιοσύνης. Και πάλι ο αρχηγός της Ν.Δ. κάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες για να κάνει δήλωση. Η πρώτη αναφορά ήταν στον πρώην υπουργό Εργασίας και νυν αναπληρωτή Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, ως εμπνευστή του νόμου «που κρίθηκε αντισυνταγματικός».
Αμέσως μετά το γνωστό, ότι «συνεχίζει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες. Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους».
Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έστησε και συνεχίζει να στήνει «παράγκες στο ευρύτερο Δημόσιο», αλλά μ' αυτόν τον τρόπο «δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας».
Ο κ. Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε πάντως προσλήψεις, αφού άλλωστε ο ίδιος, επί κυβέρνησης Σαμαρά, ως υπουργός Εσωτερικών τότε, κατηγορείται για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Δήλωσε αποφασισμένος απλώς να προστατεύσει «τη δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθεί την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, υποσχόμενος ότι μπορεί να υλοποιήσει λύσεις υπέρ της κοινωνίας.
Στο καφενείο της Καλλιθέας πάντως ήταν πιο ξεκάθαρος. Είπε στους συνταξιούχους με τους οποίους συνομίλησε πως ούτε προσλήψεις, ούτε μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο μπορεί να υποσχεθεί. Περιέγραψε δε το όραμά του γι' αυτούς: χορήγηση αξιοπρεπών συντάξεων που θα τους επιτρέπουν να δίνουν και κανένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια τους.
Κατά τα λοιπά, τους ενημέρωσε ότι με τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών όχι μόνο δεν θα πάρουν 13η σύνταξη, αλλά θα τους κοπεί, λόγω και της μείωσης του αφορολόγητου, η 11η και η 12η. Μίλησε για το «4ο Μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου», αλλά παραδέχτηκε ότι «τα μέτρα δεν τα γλιτώνουμε γιατί τα ψηφίζει».
Που σημαίνει πως έχει επίγνωση ότι αν βρεθεί στη διακυβέρνηση θα αναγκαστεί και ο ίδιος να τα εφαρμόσει. Ισως γι' αυτό η επωδός του προς τους συνομιλητές του ήταν πως «τα νέα μέτρα έχουν τη σφραγίδα και την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας