Με αφορμή άρθρο του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.» («Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ») ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Είναι καιρός να σταματήσουν πια τα πειράματα της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας, προσθέτει ο Κωστής Χατζηδάκης και αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020.
«Σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο! Μια ιδιωτικοποίηση δωρεάν! Ένα μοντέλο Φρανκεστάιν, που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», συνεχίζει, αναφέροντας για τον κ. Σκουρλέτη ότι υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο, επιτιθέμενος στην ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιφυλάξεις της.
«Και η κυβέρνηση εμφανίζεται να παλεύει "ηρωικά" υπέρ της ακινησίας που οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση της ΔΕΗ. Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το πρόγραμμά της που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο για την αγορά ενέργειας και στη σωτηρία της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας τα έσοδα για να προχωρήσει η επιχείρηση στο μέλλον. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί η μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης είναι, εκ των πραγμάτων, εκείνα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ ζημιώνεται καίρια και η εθνική οικονομία πλήττεται στο σύνολο της», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας