Τελευταία ημέρα διάθεσης του 10% της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αναμένεται, πιθανότατα πριν από το μεσημέρι, να δοθεί νέο εύρος τιμής διάθεσης που θα αυξήσει το κάτω όριο πάνω από τα 7,30 ευρώ ή και ενδεικτική τιμή, να ενημερώσει δηλαδή τους επενδυτές ότι προσφορές κάτω από ένα ποσό (π.χ. 7,50 ευρώ ή 7,60 ευρώ) δεν θα γίνονται αποδεκτές. Το ίδιο είχε συμβεί και στην προηγούμενη αποεπένδυση που αφορούσε το 27% της Πειραιώς, όταν τις τελευταίες ώρες το Ταμείο ενημέρωσε ότι προσφορές κάτω από 4 ευρώ «κόβονται».
Οι προσφορές των μακροχρόνιων επενδυτών, που μπαίνουν χαμηλότερα σε σχέση με τα hedge funds που μπαίνουν στα υψηλά όρια γνωρίζοντας ότι θα πάρουν το μικρότερο «κομμάτι», θα καθορίσουν πού θα κινηθεί το νέο στενότερο εύρος. Με βάση την αξιολόγηση των προσφορών και τη σχετική ενημέρωση του συμβούλου, της JP Morgan, το διοικητικό συμβούλιο αναμενόταν να συνεδριάσει σήμερα το πρωί και να ενημερώσει τους επενδυτές για τα νέα δεδομένα της διαδικασίας (Ελληνική Δημόσια Προσφορά και Διεθνή Προσφορά) που ολοκληρώνεται στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.
Χθες πάντως, ήδη από τις πρώτες ώρες η υπερκάλυψη έφτασε τις 11 φορές και δύο από αυτές ήταν στο ανώτατο όριο των 7,95 ευρώ (προφανώς από hedge funds).
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η κατανομή μεταξύ Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς και Διεθνούς Προσφοράς, που σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο έχει ως εξής:
(i) Το 15% που αντιστοιχεί σε 13.720.727 μετοχές θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά με δυνατότητα, κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση του Ταμείου, να αυξήσει το ποσοστό αυτό έως 20% που αντιστοιχεί σε επιπλέον 4.573.576 μετοχές (συνολικά 18.294.303 προσφερόμενες μετοχές).
(ii) Το 85% που αντιστοιχεί σε 77.750.788 μετοχές θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που έχουν εγγραφεί στη Διεθνή Προσφορά (υπό την επιφύλαξη οποιασδήποτε απαραίτητης προσαρμογής στην περίπτωση που η Ελληνική Δημόσια Προσφορά αυξηθεί).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας