Την έντονη διαμαρτυρία του για τις αλλαγές που έγιναν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο νησί τους, πριν ακόμα τελειώσει η τουριστική σεζόν, καταθέτει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και με κοινοποίηση στις ακτοπλοϊκές εταιρείες Attica Group και Seajets, στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ιωάννη Ρούσσο, ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου (ΣΤΕΚ).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου διαμαρτύρεται για τη διακοπή των γρήγορων πλοίων από τις 9 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς Κουφονήσι και για την αλλαγή του συμβατικού πλοίου Blue Star στο χειμερινό του ωράριο, δηλαδή αναχώρηση 5.30 το απόγευμα από Πειραιά και άφιξη στο Κουφονήσι στις 2.30 τα ξημερώματα. «Η συνθήκη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συλλογική προσπάθεια από τις επιχειρήσεις μας τα τελευταία χρόνια για επέκταση της σεζόν στο Κουφονήσι, που θα τις κάνει πιο βιώσιμες και θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στο κράτος» αναφέρουν και προσθέτουν: «Σαν να μην έφτανε η ακρίβεια που δοκιμάζει τους επιχειρηματικούς μας κλάδους και τους καταναλωτές-τουρίστες, τα υπέρογκα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, οι καθυστερήσεις πλοίων και οι ακυρώσεις δρομολογίων, έρχεται να προστεθεί και η διακοπή των γρήγορων πλοίων πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν και να καθιστά το νησί μας απαγορευτικό προορισμό και από τις 9/9 αποκλεισμένη περιοχή».
Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, τα προβλήματα που καταγράφονται, χωρίς να είναι τα μόνα, από τις πρώτες κιόλας μέρες, είναι ακυρώσεις δωματίων, διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, κατακόρυφη πτώση στις αφίξεις και κατά συνέπεια στα έσοδα, και ο συνολικός μαρασμός του νησιού, ενώ «θα μπορούσαμε να έχουμε όπως όλα έδειχναν έναν από τους καλύτερους Σεπτέμβριους των τελευταίων ετών» τονίζουν.
Ζητούν:
1. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια στο νησί να αρχίζουν 30 Απριλίου και να τελειώνουν 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρονιά.
2. Το βραδινό δρομολόγιο του Blue Star να ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και να τελειώνει 30 Απριλίου.
3. Να ανακοινώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων για 2 χρόνια, π.χ. 30 Σεπτεμβρίου 2024-2026.
4. Να συνδυάζονται οι ώρες αφίξεων-αναχωρήσεων προς τους αεροπορικούς προορισμούς (Μύκονο-Σαντορίνη-Πάρο) με τις βασικές αεροπορικές συνδέσεις και τις αστικές διασυνδέσεις (π.χ. Σαντορίνη – Κρήτη).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας