Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
xrimata-trapezes
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Μείωση προμηθειών για ΕΘΝΙΚΗ και ΑLPHA

Μείωση ή ακόμα και μηδενισμό προμηθειών σε επιλεγμένες συναλλαγές ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Αlpha Bank, ακολουθώντας την Εurobank, η οποία ξεκίνησε πρώτη με τον εμπλουτισμό του πακέτου προμηθειών «Eurobank my Advance» που οδήγησε σε μείωση προμηθειών σε πολλές καθημερινές συναλλαγές -αντίστοιχα πακέτα διαθέτουν και οι άλλες τράπεζες-, και την Τράπεζα Πειραιώς, με τον υπουργό Οικονομικών να επαναλαμβάνει ότι έχει καταστεί σαφές προς τις τράπεζες ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο φιλικό το πλαίσιο των προμηθειών τους και να…αναδεικνύει εκ νέου τον ρόλο του IRIS στην προσπάθεια μείωσης του κόστους συναλλαγών με περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες με ενεργοποιημένο web banking να έχουν πλέον συνδέσει τους λογαριασμούς τους με αυτό το σύστημα άμεσων πληρωμών.

Την ίδια ώρα οι συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέσα από το σύστημα IRIS εντός του 2024 ανήλθαν σε 34 εκατομμύρια και άγγιξαν σε αξία τα 3,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 150% και 116% αντίστοιχα σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα. To υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι πάνω από 530.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις έχουν ήδη εγγραφεί και όσοι δεν το έχουν κάνει μπορούν να εγγραφούν ανά πάσα στιγμή (σημειώνεται πως οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών θα ξεκινήσουν από τις αρχές Οκτωβρίου).

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες η ΕΤΕ από 20 Σεπτεμβρίου προχωρά σε:

● Μείωση προμήθειας πληρωμής λογαριασμών μέσω ΑΤΜ και APS με χρήση κάρτας κατά 50%.

● Μηδενισμός προμήθειας εκφόρτισης προπληρωμένων καρτών από €2.

● Μείωση προμήθειας άμεσης αποστολής εμβάσματος (instant payment) μέσω Internet & Mobile banking για ποσά έως €500 από €2,5 σε €1,5.

● Μείωση προμήθειας χορήγησης καρνέ επιταγών από €2 σε €1.

● Μηδενισμός προμηθειών μετατροπής συναλλάγματος για συναλλαγές κατόχων προπληρωμένων καρτών μέσω της εφαρμογής Next.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της, πρώτη διατήρησε σε εύλογα επίπεδα τις χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω IRIS και POS, εφαρμόζοντας και ανώτατο όριο χρέωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, και έδωσε προτεραιότητα στη σύνδεση καταστήματος και digital υπηρεσιών. Η Αlpha Bank ανακοίνωσε μείωση ακόμα και μηδενισμό (από τις 9/9) σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες από τα οποία θα επωφεληθούν περισσότεροι από 1,5 εκατ. πελάτες της. Ειδικότερα:

- Εξερχόμενα εμβάσματα ιδιωτών μέσω myAlpha Web ή myAlpha Mobile: Μείωση προμήθειας σε €1 για ποσά

ύψους έως €1.000

- Επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω απώλειας ή φθοράς: Δωρεάν

- Εκδοση και πρώτη φόρτιση προπληρωμένης κάρτας Mastercard: Δωρεάν

- Επανέκδοση προπληρωμένης κάρτας Mastercard λόγω απώλειας ή φθοράς: Δωρεάν.

Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της χρήσης της υπηρεσίας άμεσων πληρωμών IRIS μετά την ένταξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων η Alpha Bank συνεχίζει να παρέχει δωρεάν τη συγκεκριμένη υπηρεσία (P2B) για όλο το 2024. Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank προσφέρει περαιτέρω δυνατότητες πραγματοποίησης καθημερινών συναλλαγών χωρίς χρεώσεις για τους υφιστάμενους και νέους πελάτες συνδρομητικής τραπεζικής μέσω των συνδρομητικών πακέτων συναλλαγών myAlpha Benefit.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μείωση προμηθειών για ΕΘΝΙΚΗ και ΑLPHA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας