Στην Ελλάδα, μετά από ένα κύκλο επαφών στην Ευρώπη, συνεχίζονται οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με ξένους εταίρους σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Αυτή την ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντώνται με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Daleep Sign, και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Lea Bouzis, στο υπουργείο Οικονομικών.
«Το μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ σε ερώτηση πως θα αρθούν οι πιέσεις είπε ότι «αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα συζητήσει τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, με την οποία θα έχει συνάντηση.
Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και ο ρόλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας