Αιματοκύλισμα σε δύο μέτωπα από το Ισραήλ το οποίο σφυροκοπά Γάζα και Λίβανο αδιαφορώντας για τον τραγικό απολογισμό σε θύματα.
Μόνο μέσα στη νύχτα 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.
Οι επιθέσεις του Ισραήλ με αεροσκάφη και τεθωρακισμένα καταγράφηκαν σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά.
Ο Μαχμούτ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι από τις σφαγιαστικές επιθέσεις τραυματίστηκαν και 40 άτομα.
Την ίδια στιγμή η ανθρωπιστική κρίση παραμένει εκτός ελέγχου με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί πως ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας είναι στα πρόθυρα του λιμού, την ώρα που το Ισραήλ εξακολουθεί να θέτει εμπόδια στην είσοδο βοήθειας.
Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στην κεντρική Γάζα οι φούρνοι άνοιξαν σήμερα, μετά από πέντε ημέρες, καθώς δεν υπήρχε καθόλου αλεύρι.
Με τα νοσοκομεία της περιοχής να ετοιμάζονται είτε να κλείσουν είτε να μειώσουν δραστικά τη λειτουργία τους ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, οι οποίοι μένουν σε σκηνές.
Περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της Γάζας εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, ενώ έχει εκτοπιστεί πολλές φορές από την έναρξη της ισραηλινής γενοκτονικής επιχειρήσης τον Οκτώβριο του 2023.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας