Ανεμοι ταχύτητα έως 130 χιλιομέτρων την ώρα θα πλήττουν σήμερα και αύριο την Βρετανία, προειδοποίησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met), εκδίδοντας «πορτοκαλί συναγερμό» για ολόκληρη την χώρα. Η πρόβλεψη μπορεί να αλλάξει, είπε ο εκπρόσωπος της Met, καθώς δυο διαφορετικά αντίθετης κατεύθυνσης συστήματα αναμένεται να πλήξουν την χώρα. Οι δυτικές ακτογραμμές- αναφέρεται στην ανακοίνωση - θα πληγούν από ανέμους ταχύτητας έως 113 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στην ενδοχώρα η ταχύτητα τους θα είναι έως 80 - 90 χιλιόμετρα την ώρα.
Ανάλογη προειδοποίηση έχει εκδοθεί και για την ακτοπλοϊα, κάνοντας λόγο για πιθανή ένταση των ανέμων έως 8 μποφόρ, ίσως και 9 τις επόμενες ημέρες. Οι συνθήκες αυτές δημιουργούνται από μια «μετεωρολογική βόμβα» όπως το ονομάζουν οι μετεωρολόγοι ή αλλιώς κυκλογένεση, που κινείται μεν βόρεια της Βρετανίας και προβλέπεται να περάσει πάνω από την Ισλανδία, αλλά πιστεύεται ότι παρά την απόσταση θα επηρεάσει όλη την χώρα. Οι δυνατοί άνεμοι που θα συνοδεύονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα παγετού στις ανατολικές περιοχές, καθώς το χαμηλό βαρομετρικό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας