Οι επαγγελματίες που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στη Βρετανία εξακολουθούν να αισθάνονται πίεση για να αποκρύπτουν την σεξουαλική τους ταυτότητα στον εργασιακό τους χώρο, με κάποιους από αυτούς να αναγκάζονται να αλλάζουν την εμφάνισή τους, τη φωνή ή τη συμπεριφορά τους για να αποφύγουν τις διακρίσεις ή προκειμένου να τους λαμβάνουν στα σοβαρά, όπως προκύπτει από έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το Pride in Leadership, ένα δίκτυο από επικεφαλής επιχειρήσεων που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, απευθύνει έκκληση για ισχυρότερα δικαιώματα που θα προστατεύουν τα μέλη της κοινότητας και καλεί τις επιχειρήσεις να λάβουν περισσότερα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ομοφοβία και την τρανσφοβία, που εμφανίζονται ως «πείραγμα».
Η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία διενήργησε έρευνα ανάμεσα σε 1.000 επαγγελματίες, που είναι μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου κατά το περασμένο έτος, στην πρώτη έκθεσή της αυτού του είδους, αναφέρει ότι 85% των ερωτηθέντων συνάντησαν εμπόδια στην καριέρα τους εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι 34% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η σεξουαλική ταυτότητά τους επηρέασε αρνητικά την εκπαίδευσή τους στην προσχολική τους ηλικία, με κάποιους να εξακολουθούν να αισθάνονται ότι πρέπει «να είναι λιγότερο γκέι» αφού σε μικρότερη ηλικία ενθαρρύνονταν να καταπιέζουν την σεξουαλικότητά τους.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απάντησαν ότι αυτή η αντιμετώπιση επηρέασε τις επιλογές καριέρας τους, αναγκάζοντάς τους να αποφύγουν συγκεκριμένους χώρους ή ρόλους εξαιτίας του φόβου διακρίσεων ή της έλλειψης υποστήριξης.
«Αυτή η έρευνα αντανακλά ό,τι έχω βιώσει ως στέλεχος γκέι», λέει ο Ματ Χόγουορθ, ο συνιδρυτής της Pride in Leadership.
«Από ομοφοβία στις επαγγελματικές συσκέψεις μέχρι να με προσκαλούν σε εμπορικές αποστολές σε χώρες όπου θα μπορούσα να καταδικαστώ σε θάνατο μόνο και μόνο επειδή είμαι ο εαυτός μου...Ο καθένας αξίζει μια δίκαιη ευκαιρία για να επιτύχει, ανεξάρτητα από το ποιόν αγαπάει ή πώς αυτοπροσδιορίζεται», προσθέτει ο ίδιος.
Επίσημα στοιχεία από την απογραφή του 2021 δείχνουν ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην Αγγλία και στην Ουαλία αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή αμφιφυλόφιλοι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας