Σε μία κίνηση με στόχο την de facto αναβάθμιση της στρατιωτικής και γεωπολιτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να στείλει τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για να «πατήσουν πόδι» σε αεροπορική βάση-κλειδί της κεντρικής Συρίας. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο middleeasteye.net «τουρκικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι αναπτύσσονται στη βάση Τ4 κοντά στην πόλη Παλμύρα. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολές βομβαρδιστικών και κατασκοπευτικών drones με διπλό στόχο.
Πρώτον, να πληγούν ομάδες τζιχαντιστών που δεν συνεργάζονται με το καθεστώς της Δαμασκού και, δεύτερον, να αποτραπούν επιθέσεις του Ισραήλ στο συριακό έδαφος». Η συγκεκριμένη βάση έγινε στόχος ισραηλινών βομβαρδιστικών μετά την ανατροπή του δικτάτορα Μπασάρ αλ Ασαντ. Αν η πληροφορία είναι ακριβής, πρόκειται για επιθετική κίνηση του Τούρκου προέδρου, η κυβέρνηση του οποίου έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τους «μεταλλαγμένους» αντάρτες του Αχμέντ αλ Σαράα, τους οποίους η Αγκυρα χρηματοδότησε και στηρίζει. Η φιλοπολεμική πρωτοβουλία έρχεται μετά την «ευχή» που διατύπωσε προ ημερών δημοσίως ο Τούρκος πρόεδρος: «Ο Αλλάχ να εξαφανίσει το Ισραήλ».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας