Για τους Έλληνες του εξωτερικού, και ειδικά για το νεανικό επιστημονικό προσωπικό που εγκατέλειψε τη χώρα εσπευσμένα στην περίοδο της κρίσης προκειμένου να μην πέσει θέμα της σκληρής λιτότητας, το ζήτημα των Τεμπών μοιάζει να έχει αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα, με το οποίο αυτή η γενιά «έχει πεισμώσει».
Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου, με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη και τους φίλους (μικρούς και μεγάλους) στο καλλιτεχνικό δρώμενο: «Μια ζωγραφιά για τα Τέμπη», την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 15.00, στον χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstraße 33, 12167 Berlin).
Η δράση είναι εμπνευσμένη από το σύνθημα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».
Με την εθελοντική συνδρομή εικαστικών του Βερολίνου τα μέλη της κοινότητας θα δημιουργήσουν κολάζ με υφάσματα, που θα εκτεθούν στον χώρο της Ελληνικής Κοινότητας.
Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ακόμα:
«Φέρτε μαζί σας φαντασία και αν σας περισσεύουν, πανιά, μαρκαδόρους, μπογιές και ψαλίδια.ωδσ
Οργανωνόμαστε στους φορείς μας! Συντονιζόμαστε σε όλη τη Γερμανία! Συνεχίζουμε τον αγώνα!
Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί! Δε θα το επιτρέψουμε εμείς»!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας