Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Μία από τις δεκάδες, αλλεπάλληλες, μαζικότατες πορείες διαμαρτυρίας στη Σερβία
Μία από τις δεκάδες, αλλεπάλληλες, μαζικότατες πορείες διαμαρτυρίας στη Σερβία

Εκλογές τον Ιούνιο στη Σερβία με φόντο τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

Ο Σέρβος πρόεδρος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ελήφθη απόφαση να κηρυχτεί η Τρίτη ημέρα πένθους για την τραγωδία στο Κοτσάνι.

Το σερβικό κοινοβούλιο αναμένεται να επιβεβαιώσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Μίλος Βούτσεβιτς την Τρίτη ή την Τετάρτη και θα ξεκινήσει μια προθεσμία 30 ημερών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα διεξαχθούν νέες εκλογές, οι οποίες πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε κυβερνητική συνεδρίαση. Για την κατάσταση στη χώρα τόνισε ότι είναι σημαντικό να εξομαλυνθούν πλήρως τα πράγματα και όπως είπε «να μάθουν τα παιδιά και να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα».

Ο Σέρβος πρόεδρος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ελήφθη απόφαση να κηρυχτεί η Τρίτη ημέρα πένθους για την τραγωδία στο Κοτσάνι. Σε συνομιλία με την Άνα Μπρνάμπιτς, ο Βούτσιτς είπε ότι η παραίτηση του Μίλος Βούτσεβιτς θα επιβεβαιωθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, όταν θα ξεκινήσει η προθεσμία των 30 ημερών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

«Αυτό σημαίνει ότι η 18η Απριλίου είναι η προθεσμία για τον σχηματισμό της σερβικής κυβέρνησης. Εάν το θέλετε. Και αν όχι, θα πάμε και εκεί στις εκλογές, γιατί η προθεσμία είναι 45 έως 60 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου, την 1η Ιουνίου ή την 8η Ιουνίου. Η 8η Ιουνίου είναι πιο λογικό». Σχολιάζοντας τις μεγελειώδεις διαμαρτυρίες του Σαββάτου, είπε ότι «είναι σημαντικό και καλό το ότι δεν υπήρξαν μεγάλες ταραχές». «Καταφέραμε να διατηρήσουμε πλήρως την ειρήνη και τη σταθερότητα και δεν χρησιμοποιήσαμε αστυνομικές δυνάμεις για να κατευνάσουν τις εντάσεις ή κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκλογές τον Ιούνιο στη Σερβία με φόντο τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας