Στη διάσωση 230 μεταναστών που επέβαιναν σε δυο βάρκες ανοιχτά της Λιβύης και βρίσκονταν σε κίνδυνο, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή το πλήρωμα του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ».
Σύμφωνα με το Λιμενικό, στις 14 Νοεμβρίου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ότι το «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ»το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, προερχόμενο από Τυνησία με προορισμό την Ελευσίνα, δεσμεύτηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, για περιστατικό έρευνας και διάσωσης, ικανού αριθμού μεταναστών. Τελικά εντόπισε δύο λέμβους που βρίσκονταν σε κίνδυνο και διέσωσε συνολικά 230 άτομα, τα οποία και αποβίβασε με ασφάλεια την επόμενη μέρα Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο λιμάνι Augusta Σικελίας. Το δεξαμενόπλοιο “ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ”, ανήκει στην «Tsakos SHIPPING AND TRADING COMPANY».
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου Αχιλλέα Σανούδο, μεταφέροντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον ίδιο και το πλήρωμα του για τη διάσωση των 230 μεταναστών στη Μεσόγειο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας