Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
South_Korea_1020
(South Korean Presidential Office/Yonhap via AP, File)

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του καθαιρεμένου προέδρου της Ν. Κορέας

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο «έκπτωτος» Νοτιοκορεάτης πρόεδρος που επιχείρησε να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο.

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ που καθαιρέθηκε εξαιτίας της απόπειράς του να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στο κράτος της Ασίας στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσαν σήμερα λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση.

«Το ένταλμα σύλληψης και το ένταλμα ερεύνας σε βάρος του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ (...) εκδόθηκαν το πρωί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία που διενεργεί την έρευνα σε βάρος του έκπτωτου και παρολίγον πραξικοπηματία προέδρου.

«Δεν ορίστηκε κανένα χρονοδιάγραμμα για τη συνέχεια των διαδικασιών» αυτών, διευκρίνισε.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Νότιας Κορέας που εν ενεργεία πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια δικαστική υπόθεση.

Τυπικά ο Γιουν Σοκ-γελ παραμένει στον θώκο μέχρι να αποφανθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο για την πρόταση μομφής που υπερψηφίστηκε από το νοτιοκορεάτικο κοινοβούλιο την 14η Δεκεμβρίου.

Έχει ωστόσο παυθεί από τα καθήκοντά του ωσότου επιβεβαιώσει ή ακυρώσει ο κορυφαίος δικαστικός θεσμός της χώρας την αποπομπή του. Έχει προθεσμία για αυτό ως τα μέσα του Ιουνίου.

Ο υπηρεσιακός ηγέτης της παράταξής του, ο Γκουόν Σονγκ-ντονγκ, χαρακτήρισε ανάρμοστη την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του έκπτωτου προέδρου.

«Παράνομο και άκυρο το ένταλμα σύλληψης»

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα σε βάρος του καθαιρεθέντα προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ είναι «παράνομο» και «άκυρο», κατήγγειλε ο συνήγορός του σε ανακοίνωσή του.

Καθώς το ζήτημα θα κριθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο και όχι από υπηρεσία που διενεργεί έρευνα σε βάρος, του, «το ένταλμα σύλληψης και το ένταλμα ερεύνης (...) είναι παράνομα και άκυρα», σημείωσε ο Γιουν Καμπ-καν, δικηγόρος του προέδρου που καθαιρέθηκε έπειτα από πρόταση μομφής που κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε στο νοτιοκορεάτικο κοινοβούλιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επιχειρηματολογώντας πως επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο δεν διέπραξε ανταρσία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του καθαιρεμένου προέδρου της Ν. Κορέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας