Στα εκτεταμένα «άγρια» επεισόδια που ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις του Μπανγκλαντές, χθες Πέμπτη, τραυματίστηκαν 702 άνθρωποι και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 39 τις τελευταίες 48 ώρες.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και φοιτητές που διαδήλωναν σε 26 από τις 64 επαρχίες της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας. Μεταξύ άλλων, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 104 αστυνομικοί και 30 δημοσιογράφοι, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Independent Television.
Νωρίτερα, ιατρικές πηγές ανέφεραν πως οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν στις ταραχές ενδέχεται να φθάνουν τους χίλιους, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως καταμέτρησή του δείχνει πως σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι μόνο χθες και συνολικά 39 σε 48 ώρες.
Κατηγορούν την κυβέρνηση για ρουσφέτια στους διορισμούς
Οι διαδηλωτές στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται εδώ και μέρες, απαιτούν να τερματιστεί σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο που ωφελεί, όπως καταγγέλλουν, απόγονους μελών οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα, 76 ετών, στην εξουσία στο Μπανγκλαντές από το 2009.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δημόσια κτήρια στο Μπανγκλαντές χθες Πέμπτη, καθώς σε πολλές πόλεις της χώρας ξέσπασαν πολύνεκρες συγκρούσεις ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στην πρωτεύουσα Ντάκα.
«Κακοποιοί έβαλαν φωτιά, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές» στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης BTV, στα κεντρικά γραφεία της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, κτήρια της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης, τονίζεται στην ανακοίνωση. Η ανακοίνωση Τύπου συντάχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στη χώρα καταγραφόταν «σχεδόν απόλυτη» διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο.
«Μέχρι στιγμής, επιδείξαμε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», ισχυρίζεται η αστυνομία, απειλώντας πως αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα είναι «υποχρεωμένη» να προχωρήσει στη λήψη των «μέγιστων» μέτρων που προβλέπει ο νόμος.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας