Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
AP Photo/Mark Schiefelbein

Αυστηρά μέτρα στο Πεκίνο και υποχρεωτικό τεστ για είσοδο σε δημόσιους χώρους και ΜΜΜ

Σκληραίνουν οι κινεζικές αρχές τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης της πανδημίας και στην πρωτεύουσα Πεκίνο, εφαρμόζοντας την πολιτική της μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό. Πλέον, απαιτείται αρνητικό τεστ για την είσοδο σε ορισμένους δημόσιους χώρους, αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και για χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Επίσης, τα εστιατόρια σε όλο το Πεκίνο δεν θα σερβίρουν φαγητό στις εγκαταστάσεις τους, και θα κάνουν παραδόσεις μόνο κατ' οίκον, παρά το γεγονός ότι η Πρωτομαγιά είναι αργία και παραδοσιακά γιορτάζεται από τους πολίτες έξω. Η γιορτή της Πρωτομαγιάς, που συνήθως συνδυάζεται με 5θήμερη αργία, είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές περιόδους της Κίνας, ωστόσο τώρα συμπίπτει με ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας στη χώρα. 

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν σκληρύνει περαιτέρω τα μέτρα μηδενικής ανοχής στην ασθένεια Covid, επιβάλλοντας μαζικά τεστ και lockdown και παρά το αυξανόμενο οικονομικό κόστος και τη δημόσια απογοήτευση, οι αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο των διακοπών.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ετοιμάσει μέχρι στιγμής 4.000 αυτοσχέδια νοσοκομειακά κρεβάτια για ασυμπτωματικούς φορείς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα Covid-19 και πως προχωρούν στη δημιουργία μεγαλύτερων χώρων καραντίνας.

Η Κίνα ανέφερε περισσότερα από 10.700 εγχώρια κρούσματα Covid το Σάββατο, με τα περισσότερα στην ατμομηχανή της κινεζικής οικονομίας, τη Σανγκάη. που βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown για διάστημα περίπου ενάμιση μήνα. Και παρά το γεγονός ότι καταγράφεται πτώση στα κρούσματα, η απογοήτευση και ο θυμός αυξάνονται στην πόλη των 25 εκατομμυρίων, λόγω της σκληρής καταστολής και των μέτρων που έχουν επιβάλει οι αρχές.

Στο Πεκίνο, τα κρούσματα έφτασαν τα 54, σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας. Η πόλη θα κάνει τα τεστ Covid δωρεάν για τους κατοίκους από την Τρίτη, δήλωσαν οι αρχές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αυστηρά μέτρα στο Πεκίνο και υποχρεωτικό τεστ για είσοδο σε δημόσιους χώρους και ΜΜΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας