Το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε χθες βράδυ βίντεο στο οποίο εμφανίζονται μασκοφορεμένοι μαχητές να αποκεφαλίζουν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς κόπτες, σε περιοχή της Λιβύης. Οι 21 Αιγύπτιοι είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι από τους εξτρεμιστές σουνίτες εδώ και μήνες και ήταν οικονομικοί μετανάστες στη Λιβύη.
Στη χώρα επικρατούν χαοτικές συνθήκες, το κράτος έχει χάσει τον έλεγχο, τρομοκρατικές ομάδες και εξτρεμιστικές οργανώσεις ελέγχουν μεγάλα τμήματα της Λιβύης αλλά και της πρωτεύουσας Τρίπολης και σημειώνονται καθημερινά ένοπλες συγκρούσεις με πολλά θύματα. Χθες, η Ιταλία απομάκρυνε 100 υπηκόους της με πλοίο και συνοδεία πολεμικού σκάφους, ενώ πολλές πρεσβείες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας