Προς ξήλωμα των ελάχιστων μέτρων που είχαν απομείνει για την πανδημία του Covid-19 οδεύει το υπουργείο Υγείας, φέρνοντας αλλαγές και στις δομές υγείας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταργηθούν οι ΜΕΘ που ήταν επιφορτισμένες αποκλειστικά με τη διαχείριση ασθενών με Covid και πλέον θα είναι κοινές οι ΜΕΘ για όλα τα περιστατικά. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα. Είναι επομένως θέμα ημερών για να το ανακοινώσει η κυβέρνηση με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται στις 28 Μαρτίου 2023.
Παράλληλα, συζητείται η άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας σε νοσοκομεία και δομές υγείας για το διοικητικό και λοιπό προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με ασθενείς. Ωστόσο το θέμα αυτό δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη της επιτροπής και η σχετική απόφαση παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
Ένα άλλο θέμα που έπεσε στο τραπέζι είναι να σταματήσει και η νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό αποκλειστικά σε κλινικές Covid.
Υπενθυμίζεται ότι απ' τις αρχές Απριλίου αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς καθώς σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ τα μέτρα ισχύουν μέχρι την 31η Μαρτίου 2023.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας