«Κλείδωσε» σήμερα η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίασή της και στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις, όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 επιστρέφουν στο ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου 2023, έπειτα από δύο χρόνια αποκλεισμού με απόφαση της κυβέρνησης, παρόλο που η παρουσία τους στα νοσοκομεία ήταν απαραίτητη στις χειρότερες φάσεις της μάχης με τον κορονοϊό.
Το πρωτόκολλό προβλέπει για τους γιατρούς δύο ράπιντ τεστ τη βδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και εργασία σε τομείς και κλινικές που δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.
Επίσης, οι διοικήσεις των νοσοκομείων καλούνται να μην τοποθετούν τους ανεβμολίαστους γιατρούς σε ΜΕΘ, μονάδες νεογνών και κλινικές-τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.
Οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) επιστρέφουν με την υποχρέωση των δύο ράπιντ τεστ ανά εβδομάδα και με μάσκα υψηλής προστασίας, βάσει της εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης βδομάδας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας