Βροχές και τοπικές καταιγίδες βαθμιαία ισχυρές στο Ιόνιο και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Για την Παρασκευή, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις παράκτιες περιοχές των οποίων κυρίως, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ήπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές στα νότια τμήματα. Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά στα βόρεια τμήματα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από αργά τη νύχτα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: βόρειοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας