Με 8 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο 60χρονος εργαζόμενος του κλειστού γυμναστηρίου το ΕΑΚ στον Βόλο, ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά δύο ανήλικες αθλήτριες ηλικίας 16 και 17 ετών.
Η δίκη του 60χρονου, ο οποίος παρότι είχε τεθεί σε αργία, συνέχιζε να βρίσκεται στους χώρους του ΕΑΚ, έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς τα θύματα είναι ανήλικες.
Τελικά, κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βάρος των αθλητριών της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ του αναγνωρίστηκε μειωμένος καταλογισμός λόγω προβλημάτων ψυχιατρικής φύσεως που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, από τους 8 μήνες της ποινής του θα εκτίσει σε φυλακή, τους τρεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι αθλήτριες μετά το τέλος της προπόνησης μετέβαιναν προς τα αποδυτήρια, όταν ο δράστης τα οδήγησε σε σκοτεινό διάδρομο, έπεσε επάνω τους και άρχισε να τις θωπεύει.
Τα κορίτσια δεν μίλησαν στον προπονητή, αλλά στους γονείς τους, οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου υπέβαλαν μήνυση και ζήτησαν να ερευνηθεί για ποιον λόγο επιτρέπεται σε έναν υπάλληλο χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία, να απασχολείται για εργασίες στο ΕΑΚ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας