Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.4° 18.5°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
18.8° 14.9°
0 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
79%
Ιωάννινα
Ομίχλη
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
60%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.9° 14.9°
3 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.5° 17.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.1° 15.8°
0 BF
72%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.3°
3 BF
81%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
0 BF
75%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
video_1020

Μήνυση 373 πολιτών κατά Μητσοτάκη και Σταϊκούρα για τα βίντεο της Interstar

Εκτός του πρωθυπουργού και του υπουργού μηνύονται στελέχη του ΟΣΕ, της ΡΑΣ και της Interstar.

Νέα μήνυση κατά του πρωθυπουργού, του Χρήστου Σταϊκούρα στελεχών του ΟΣΕ, της ΡΑΣ αλλά και κατά της Interstar Security, για τα βίντεο που εμφανίστηκαν δύο χρόνια μετά τη σύγκρουση, κατέθεσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος των Τεμπών καθώς και άλλοι 372 πολίτες.

Σημειώνεται, πως τα βίντεο, που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, ελέγχονται ακόμη από την αρμόδια υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας ως προς την γνησιότητά τους.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας μετά από αίτημα του Παύλου Ασλανίδη ζήτησε την ακύρωση της πραγματογνωμοσύνης των βίντεο από τους δικαστικούς πραγματογνώμονες.

Οι μηνυτές ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των ανωτέρων για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, σωματικής βλάβης από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, της κακουργηματικής έκθεσης κατά συρροή, της κακουργηματικής διάστασης των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων, της κακουργηματικής απιστίας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της παράβασης καθήκοντος, της παρασιώπησης εγκλημάτων, της υπόθαλψης εγκληματία και της απόπειρας αυτής καθώς και τα αδικήματα της έκρηξης και του εμπρησμού.

Για τις κάμερες οι μηνυτές αναφέρουν ότι «το σήμα τους όδευε σε τοπικούς μη επανδρωμένους σταθμούς και όχι στα απομακρυσμένα Κέντρα διοίκησης και ελέγχου της εταιρίας INTERSTAR, η οποία δυνατότητα αποκτήθηκε πολύ μετά το θέρος του 2023, καθώς τότε συμφωνήθηκε με την ίδια την INTERSTAR, ως εργολήπτριας, το έργο εγκατάστασης τόσο σύγχρονων καμερών όσο και τηλεματικής σύνδεσης μέσω οπτικών ινών, επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που προσκομίζουμε, αλλά και με τους ετήσιους προϋπολογισμούς του ΟΣΕ».

Σημειώνεται ότι η μήνυση κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, τη Βουλή των Ελλήνων, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Οι μηνυτές ζητούν από τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε ενέργειες «προκειμένου να προληφθούν τα σοβαρά οικονομικά αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος αλλά και όσα αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως και για την ενημέρωσή μας για αυτές και για την εξέλιξη της υπόθεσης και να μας χορηγήσετε επικυρωμένο αντίγραφο της παρούσας».

Παράλληλα, ζητούν να προχωρήσει «στην κατάσχεση του συνόλου του βιντεοληπτικού υλικού από τη στιγμή της εγκατάστασης των καμερών, σύμφωνα με την σύμβαση του τέλους του 2023 που προαναφέρθηκε, ώστε να εξακριβωθεί πότε πραγματικά ταξίδεψε ο συρμός που εμφανίζεται στα επίμαχα βίντεο» καθώς όπως επισημαίνουν ότι ξεκάθαρο ότι είναι όλα στημένα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήνυση 373 πολιτών κατά Μητσοτάκη και Σταϊκούρα για τα βίντεο της Interstar

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας