Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
alkiviadis stefanis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Αλκιβιάδης Στεφανής | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Στεφανής ήταν και... πάει

Φεύγει από την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη ● Παραμένει διοικητής του Αγίου Ορους.

Παρελθόν από το περιφερειακό συμβούλιο και από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αποτελεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Με επιστολή του στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας δηλώνει ότι αποχωρεί επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου διορίστηκε τον Αύγουστο, μετά την αποτυχία εκλογής του, στη θέση του διοικητή του Αγίου Ορους, όπου παραμένει έως σήμερα.

Θυμίζουμε ότι η υποψηφιότητα Στεφανή, με τις κυβερνητικές ευλογίες, στόχευε στη διευκόλυνση των κυβερνητικών σχεδίων για την κατασκευή Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε Λέσβο και Χίο, χωρητικότητας πολλών χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Ο σχεδιασμός βρίσκει ακόμα και σήμερα αντίθετη τη συντριπτική πλειονότητα των δύο νησιών και είναι πια σε αδιέξοδο, ύστερα από σειρά δικαστικών αποφάσεων που φρέναραν την ολοκλήρωση της δομής στη Βάστρια Λέσβου σε επίπεδο ΣτΕ, ενώ με πρωτόδικη απόφαση σταμάτησαν πριν καν ξεκινήσουν τα έργα στη δομή της Χίου.

Η προσήλωση του κ. Στεφανή στην υλοποίηση του σχεδιασμού, αν και δεν ομολογήθηκε ποτέ ευθαρσώς στη διάρκεια της τότε προεκλογικής περιόδου, οδήγησε τον εκλεκτό της κυβέρνησης στην ήττα από τον συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη, που του έβαλε ευθέως το ερώτημα για τις δομές, χωρίς ποτέ να πάρει απάντηση.

Στη θέση του παραιτηθέντος, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ορκιστεί περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέα Δυναμική» η Ελένη Μακρή ως πρώτη επιλαχούσα στη Λέσβο.

Στη συνέχεια, ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου μέσω ψηφοφορίας θα εκλέξει νέο επικεφαλής της παράταξης.

Η «Νέα Δυναμική» διατηρεί 4 έδρες στη Λέσβο, 3 στη Χίο και από 1 έδρα σε Λήμνο και Σάμο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στεφανής ήταν και... πάει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας