Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για τον τραυματισμό ενός 60χρονου οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου με επικαθήμενο, στην Προβλήτα 5 του λιμένα Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια εργασιών φόρτωσης προϊόντων σιδήρου στο επικαθήμενο με τη χρήση κλαρκ, ο 60χρονος τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς - Ο Αγιος Δημήτριος», όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη στον Πειραιά για τον τραυματισμό ενός ναυτικού (ειδικότητας επίκουρου) στο αριστερό χέρι, μέσα σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο το οποίο ελλιμενίζεται στον Πειραιά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΑΤ», για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Και σε δεξαμενόπλοιο
Το βράδυ του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου, στήθηκε επιχείρηση από τις λιμενικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθούν από το δεξαμενόπλοιο που εργάζονται δυο μέλη του πληρώματος, τα οποία τραυματίστηκαν, πιθανότατα, εξαιτίας του κλυδωνισμού του πλοίου, καθώς στη θαλάσσια περιοχή της Χίου που έπλεε το πλοίο έπνεαν άνεμοι έντασης 8-9 Μποφόρ. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι και οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κατάγματα.
Η Λιμενική Αρχή της Χίου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ότι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 23 ετών, μέλη πληρώματος με ειδικότητα δόκιμου καταστρώματος και ναύτη, αντίστοιχα, ενός δεξαμενόπλοιου σημαίας Λιβερίας, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο σημείο έσπευσε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 25χρονο υπήκοο Μιανμάρ και τον μετέφερε στον αερολιμένα της Χίου. Επίσης στην περιοχή πήγε αλιευτικό σκάφος, όπου παρέλαβε τον 23χρονο υπήκοο Πακιστάν και τον μετέφερε στο λιμάνι της Χίου. Στη συνέχεια, οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας