Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
39%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Αφίσα για τη συναυλία μνήμης στο έγκλημα των Τεμπών

Αντιδράσεις «κορυφής» μετά το εισιτήριο στη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη

Διαφωνίες φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η επιβολή αντιτίμου για την παρακολούθηση της μεγάλης συναυλίας – αφιέρωμα στις φωνές που έσβησαν την 28η Φεβρουαρίου του 2023, στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, για την οποία η ευθύνη του κράτους επιχειρείται στοχευμένα να συγκαλυφθεί.  

Στην εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, έχουν κληθεί και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες, Φοίβος Δεληβοριάς,  Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου. Υπάρχει ωστόσο εισιτήριο εισόδου 15 ευρώ, που προκαλεί αντιδράσεις από γονείς θυμάτων. 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων Χρυσής και Θωμαΐδας που χάθηκαν, όπως και η ανιψιά του Αναστασία, εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις και μάλιστα προαναγγέλλει νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες θυμάτων που αντιτίθενται σε εκδηλώσεις με οικονομικά αντίτιμα.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα προς τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, σημειώνει ότι «χαιρετώ την κίνηση σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε», ζητώντας τους όμως να ακυρώσουν την παρουσία τους διότι «θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα».

«Όποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δε θα γίνουν εισιτήρια των 15€. Κάποτε θα κάνουμε αυτή τη συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς.

Όπως φαίνεται από αναρτήσεις στη σελίδα του κ. Πλακιά στο X/Twitter, οικογένειες κι άλλων θυμάτων υποστηρίζουν τη θέση του για συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αντιδράσεις «κορυφής» μετά το εισιτήριο στη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας